ΓΔ: 1438.54 -0.70% Τζίρος: 66.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ygeia-epistimi-ereuna
Φώτο: Shutterstock

Ευρωπαϊκή δράση χρηματοδοτεί 1.235 ερευνητές με υποτροφίες 257 εκατ. ευρώ

Οι υπότροφοι που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης, θα υλοποιήσουν τα ερευνητικά έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις σε 48 χώρες. Που εντοπίζονται τα περισσότερα επιλεγμένα έργα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Marie Skłodowska-Curie» (MSCA). Επιλέχθηκαν 1.235 πεπειραμένοι ερευνητές και ερευνήτριες που θα χρηματοδοτηθούν με συνολικό ποσό 257 εκατ. ευρώ και θα εργαστούν σε έργα που καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς τομείς.

Τα περισσότερα επιλεγμένα έργα αφορούν τους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (24,5%), των βιοεπιστημών (21,3%), της πληροφορικής και της μηχανικής των πληροφοριακών συστημάτων (13,9%) και της χημείας (13,8%).

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία. Οι υποτροφίες αυτές παρέχουν σε εξέχοντες μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες τη δυνατότητα να εργαστούν σε δικά τους ερευνητικά έργα και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους.

Οι υπότροφοι που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης, θα υλοποιήσουν τα ερευνητικά έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις σε 48 χώρες. Η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.