ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώνονται τα έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κρήτη

Ο δρόμος Σούδα - Πλακιάς του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται στην τελική του φάση με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται να στοχεύουν να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Σούδα - Πλακιάς του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου νότια του Ρεθύμνου, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης συνολικού μήκους 3.500 μέτρων και μέσου πλάτους 7 μέτρων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και ευρύτερα του παραλιακού μετώπου: «…συνοδό έργο του Περιφερειακού Πλακιά που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε συνδυασμό με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Πλακιά θα αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις στην περιοχή την καθιστούν ένα προορισμό υψηλών προδιαγραφών αλλά και πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων. Η όψη τόσο του Πλακιά όσο και της Σούδας γίνεται περισσότερο φιλική για τον επισκέπτη και πιο λειτουργική για τους κατοίκους της περιοχής».

Συμπλήρωσε επίσης πως: «Με την διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δημιουργήθηκαν 35 θέσεις στάθμευσης στην έξοδο του Πλακιά αμέσως μετά την διασταύρωση για Σούδα. Επίσης, κατασκευάστηκε επενδεδυμένη τάφρος και πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος του παρέχοντας μεγάλη ασφάλεια σε οδηγούς και πεζούς. Εκκρεμεί τμήμα του πεζοδρομίου μήκους 200 μέτρων το οποίο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων θα γίνει το προσεχές διάστημα αφού αναμένεται να γίνει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού, ενώ η διαγράμμιση θα γίνει σε 20 μέρες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ασφαλτοτάπητα».

Στο μεταξύ από πλευράς του δήμου Ρεθύμνης γίνεται ενημέρωση και καλούνται οι πολίτες ιδιοκτήτες οικοπέδων του Δήμου, για την αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2023. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πυροσβεστική διάταξη ο καθαρισμός των οικοπέδων συνιστά υποχρέωση των ιδιοκτητών τους και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση των ιδιοκτητών με τα ισχύοντα, προβλέπεται επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Ως εκ τούτου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων του δήμου και η Δ/νση Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ρεθύμνης ζητούν τη συνέπεια των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η αυξημένη βλάστηση λόγω εποχής, σε συνδυασμό με τη φετινή ανομβρία και τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς οπότε χρειάζεται κοινή προσπάθεια και συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των ιδιοκτησιών τους και να ανταποκριθούν στα μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.