ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Treno-Hellenic Train
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΟΣΕ: Την Δευτέρα ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο Intercity Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Με δεδομένο τον προγραμματισμό του Οργανισμού για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση επιπλέον δρομολογίων.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου θα μπει στις ράγες και πάλι το πρώτο Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα με βάση τον προγραμματισμό του ΟΣΕ. Αρχικά θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, «με δεδομένο τον προγραμματισμό του Οργανισμού για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση επιπλέον δρομολογίων», σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:

  • Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα - Καλαμπάκα - Αθήνα καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
  • Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 εντάσσονται το δεύτερο ΙC Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.
  • Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα - Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα επίσης θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη εκτελούνται τα δρομολόγια:

  • Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο
  • 'Ανω Λιόσια - Αεροδρόμιο
  • 'Ανω Λιόσια - Κάντζα
  • Αθήνα - Χαλκίδα
  • Προαστιακός Πάτρας
  • Ολυμπία - Πύργος - Κατάκολο
  • Διακοφτό - Καλάβρυτα
  • Ικόνιο- Θριάσιο - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη (εμπορευματικό)
  • Θεσσαλονίκη - Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο (εμπορευματικό).

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» δηλώνει ο ΟΣΕ στην ανακοίνωσή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί αν τηρούνταν ο Κανονισμός Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα που κλήθηκε να καταθέσει, υπάρχουν οκτώ δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή δυστυχημάτων των αμαξοστοιχιών εκ των οποίων, το μοιραίο εκείνο βράδυ, τηρήθηκε μία και αυτή μισή.
Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν σε κυκλοφορία τα τρένα στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Επανέρχονται τα επιβατικά τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής και εξασφάλισης κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ. Τον Σεπτέμβριο είχαν διακοπεί λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.
Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεκκίνησαν τα εμπορευματικά τρένα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Έως τις 16 Δεκεμβρίου στον σιδηροδρομικό άξονα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα κινούνται μόνο εμπορευματικοί συρμοί, ώστε να αποσυμφορηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα εμπορευματικά κέντρα.