ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
Φωτο: Shutterstock

Βόλος: Άφιξη δύο κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι με εκατοντάδες τουρίστες

Eκατοντάδες τουρίστες επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι ξεκινά μία τουριστική σεζόν θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια έχουν «δέσει» σήμερα, από το πρωί, στο λιμάνι του Βόλου μεταφέροντας για άλλη μία φορά εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι ξεκινά μία τουριστική σεζόν που στοχεύει να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ του ελληνικού Τουρισμού.

Πρώτο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου, στις 6.30 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Crystal" με σημαία Μάλτας προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και έφερε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας 400 επιβάτες και 386 μέλη πληρώματος. Πρόκειται για τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία και την Ισπανία, με το πλοίο τους να παραμένει στον Βόλο για 12 ώρες και με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 6.30 το απόγευμα με προορισμό την Σαντορίνη.

Το δεύτερο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου είναι το "Vasco Da Gama", με σημαία Πορτογαλίας που έδεσε στις 7 το πρωί.

Το πορτογαλικών συμφερόντων, κρουαζιερόπλοιο έφθασε στον Βόλο προερχόμενο από το Δικελί της Τουρκίας και μεταφέρει 850 περίπου επιβάτες και 490 μέλη πληρώματος. Οι επιβαίνοντες τουρίστες είναι κυρίως Ευρωπαίοι από την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Δανία, οι οποίοι περιδιαβαίνουν στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και επισκέπτονται αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Το κρουαζιερόπλοιο "Vasco Da Gama" θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα, έπειτα από παραμονή 12 ωρών, με προορισμό την Σκιάθο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη, 68 για το 2023

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 67 κρουαζιερόπλοια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ποδαρικό» στη Ρόδο, στο λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Το πλοίο, το οποίο ουσιαστικά ανοίγειτην «αυλαία» της κρουαζιέρας στο νησί, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ηράκλειο όπου είναι και home port και θα επιστρέψει εκεί. Στη Ρόδο θα παραμείνει έως τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον Πειραιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.