ΓΔ: 1450.69 1.08% Τζίρος: 17.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:14:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης και επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και των ΜΜΕ με βασικό όχημα την Ελλάκτωρ και την Πήγασος Εκδοτική που κατείχε το 25% του Mega Channel καθώς και πλήθος εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Γιώργος Μπόμπολας που υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους εκδότες στην Ελλάδα, ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τις κατασκευές και την ενέργεια. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ισχίο και είχε μπει στο χειρουργείο για να κάνει επέμβαση. Στη συνέχεια, μπήκε στην εντατική, όπου κατέληξε μετά από 24 ώρες. 

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία "Τεχνοδομή" με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με βασικό όχημα δύο εταιρείες. Την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Ακτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999 και την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019), οι εφημερίδες Εθνος και Ημερησία (έως το 2017), καθώς και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Κατείχε επίσης ποσοστό του Καζίνο της Πάρνηθας, καθώς και ποσοστά στην Αττική Οδό και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

amorgos-psarades-αμοργός-ψαράδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στο 2025 έτοιμο το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Νέα Κρήνη

«Ένα όνειρο 40 χρόνων για τους ψαράδες της Νέας Κρήνης πλέον δρομολογήθηκε και αφού μπήκε ο θεμέλιος λίθος, σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί κιόλας» ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Gefyra-Patra-Katarreysh
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες στη γέφυρα στην Πάτρα - Ν. Ταχιάος: Υπεύθυνη η κατασκευαστική

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι υπεύθυνη για τα μέτρα ασφαλείας είναι η κατασκευαστική εταιρεία. ΑΒΑΞ: Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος.