ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ένταση στο ΣτΕ για την έκδοση του «Mr. Bitcoin»

Ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ στη Γαλλία με την δικηγόρο του «Mr Bitcoin» να υποβάλλει αιτήματα αναβολής.

Μέσα σε κλίμα ένστασης συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του στη Γαλλία.

Η ένταση δημιουργήθηκε λόγω της αντιπαράθεσης της προέδρου και μελών του ΣτΕ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρο του Αλεξάντερ Βίνικ, η οποία υπέβαλε αιτήματα αναβολής, αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για 1 ώρα, αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει νηφαλιότητα στην δικαστική αίθουσα. Τα αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ομόφωνα απερρίφθησαν με παρεμπίπτουσες αποφάσεις.

Ειδικότερα, κατά την πρωινή εκφώνηση των υποθέσεων, όταν η πρόεδρος του ΣτΕ ανεφέρθηκε στην υπόθεση του "Mr Bitcoin", η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης προβάλλοντας αρκετούς λόγους, όπως ότι είχε υποβάλει χθες νέα αίτηση ακύρωσης του εντολέα της, ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αρνήθηκε να της γνωστοποίησει τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, κ.λπ. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

Αργά το μεσημέρι, όταν ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε νέο αίτημα αναβολής, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν.

Μετά από διαπληκτισμούς που υπήρξαν μεταξύ των δικαστών και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η τελευταία ξεκίνησε την αγόρευσή της η οποία διήρκεσε μέχι τις 9 μ.μ.. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η μη καταβολή της ενίσχυσης σε πρώην χειριστές αεροσκαφών

Οι 13 άσκησαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας την καταβολή της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης η οποία και για τους 13 ιπτάμενους χειριστές ανερχόταν σε κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές για τους ιδιώτες στην απονομή συντάξεων

Tο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών, που νομοθετήθηκε το 2021 για την απονομή των συντάξεων, είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Το ΣτΕ έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Απέρριψε αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων να «παγώσουν» τα έργα του Μετρό

Οι κάτοικοι ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν η απόφαση του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του Μετρό.
bitcoin, kryptonomismata, texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε ποινικά απάτη με bitcoin στη Θεσσαλονίκη

Ο συμβιβασμός επισφραγίστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, εκεί όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δύο Ρουμάνοι, προφυλακισμένοι μέχρι τον προσδιορισμό της δίκης.