ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κώστας Μπακογιάννης ομιλία

Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και Τελ Αβίβ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Την περαιτέρω σύσφιγξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai.

Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε στο δημαρχείο της Αθήνας τον κ. Huldai, τον μακροβιότερο δήμαρχο της ισραηλινής πρωτεύουσας τον οποίο χαρακτήρισε ως υπόδειγμα δημάρχου, καθώς σήμερα υπηρετεί την 5η θητεία του στον δήμο του Τελ Αβίβ, και επισήμανε ότι οι δυο ιστορικές πόλεις έχουν να κερδίσουν πολλά από τη συνεργασία τους. «Έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από εσάς», απάντησε ο κ. Huldai στον κ. Μπακογιάννη, απευθύνοντάς του επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις δομές και τα προγράμματα στήριξης των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, αναλύοντας τις καλές πρακτικές που ακολουθεί τόσο η Αθήνα όσο και το Τελ Αβίβ.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο ψηφιακό «άλμα» που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτερη και καλύτερη -εξ αποστάσεως- εξυπηρέτηση στους δημότες, μειώνοντας το βάρος της γραφειοκρατίας και βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης στον τρόπο που λειτουργεί το περίφημο Ίδρυμα του Τελ-Αβίβ, ένας σημαντικός θεσμός που υφίσταται από το 1977, και ο οποίος, μέσω χορηγιών από κρατικούς φορείς και ιδιώτες, βοηθά τη δημοτική αρχή της πόλης στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε από το δήμαρχο του Τελ Αβίβ για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», το οποίο αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ο Δήμος Αθηναίων, για να ενισχύει και να βελτιώνει τις υποδομές και να προωθεί τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά Λιβάνου θέλουν προσάρτηση στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Fox News ότι χριστιανικά χωριά στο νότιο Λίβανο ζήτησαν να ενταχθούν στο Ισραήλ για προστασία από τη Χεζμπολάχ, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τους χριστιανούς στην περιοχή.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά Λιβάνου θέλουν ένταξη στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Fox News ότι κάποια χριστιανικά χωριά του νότιου Λιβάνου ζήτησαν την προσάρτησή τους στο Ισραήλ για προστασία από τη Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ ελέγχει μέρος της νότιας περιοχής στα σύνορα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός υπόσχεται σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού τόνισε πως ο στρατός θα δράσει αποφασιστικά κατά της Χεζμπολάχ, αν παραβιαστεί η εκεχειρία, καλώντας τον λιβανικό στρατό να απομακρύνει τη Χεζμπολάχ και τις υποδομές της από την περιοχή.
Ισραηλινοί Στρατιώτες
ΔΙΕΘΝΗ

Ραγδαία αύξηση εγκλημάτων μεταξύ αραβικής νεολαίας στο Ισραήλ

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα της έξω από το σπίτι τους στο βόρειο Ισραήλ, η 10χρονη Σιρίν εξακολουθεί να θρηνεί. Η οικογένειά της, όπως και άλλοι Άραβες, επηρεάζεται από τη βία που σαρώνει την κοινότητα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξοντώσαμε οπλισμένο τρομοκράτη στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στο νότιο Λίβανο, σε εχθροπραξίες με τη Χεζμπολά, σκότωσε ένοπλο άνδρα που κινείτο εντός της ζώνης ασφαλείας στο Ματζντάλ Ζουν, χωρίς να διευκρινίσει αν ανήκε στη Χεζμπολά.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου ξέρει ποιος είναι το αφεντικό στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios πως ο Νετανιάχου μπορεί να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξέρει «ποιος είναι το αφεντικό», παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους.