ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μειωμένη κατά 40% φέτος η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα

Η χιονοκάλυψη περιορίζεται κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα ορεινών όγκων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Η ημερήσια πορεία της χιονοκάλυψης στη χώρα μας εκτιμήθηκε με βάση δορυφορικές μετρήσεις.

Η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα φέτος είναι μειωμένη κατά 40% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας (2004-2019), παρόλο που έχουν προηγηθεί δύο σοβαρές κακοκαιρίες, η «Ζηνοβία» στα τέλη του Δεκεμβρίου και ο «Ηφαιστίωνας» στις αρχές του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη μετωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η ημερήσια πορεία της χιονοκάλυψης στη χώρα μας εκτιμήθηκε με βάση δορυφορικές μετρήσεις. Η χιονοκάλυψη περιορίζεται κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα ορεινών όγκων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη έχουν συσσωρευτεί μεγάλοι όγκοι χιονιού ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.

Στην Ήπειρο η χιονόστρωση ξεκινά από μεγάλα υψόμετρα ή δεν υπάρχει καθόλου χιόνι ακόμη και σε υψηλές κορυφές (π.χ. στα 'Αγραφα). Αντίθετα στην Πάρνηθα και στα Λευκά Όρη το ύψος χιονιού ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τα δύο μέτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένες νεφώσεις με αρκετές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθαντότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.