ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΑΣ για Καραϊβάζ: Οι συλληφθέντες έκαναν πρόβα μία μέρα πριν τη δολοφονία του

Όπως τονίστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, τα δυο κατηγορρόυμενα αδέρφια ήταν ψύχραιμοι όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ενημέρωση για τις χθεσινές συλλήψεις δυο αδερφών, 48 και 40 ετών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου του 2021 στον 'Αλιμο.

Όπως τονίστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ τα δυο αδέρφια ήταν ψύχραιμοι όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου. Παράλληλα σημειώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες βρισκόντουσαν και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο, αλλά ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι από ότι συνήθιζε και ανέτρεψε το προγραμματισμό τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 48χρονος είχε προσαχθεί πριν από 15 μέρες στην ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας του στην περιοχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ. Ο 48χρονος απάντησε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν. Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος πυγμάχου την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης.

Ακόμη ένα στοιχείο που αποκαλύφθηκε ήταν ότι τα κινητά των δυο αδερφών ήταν δύο μέρες σε παύση, δηλαδή ακίνητα, και μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί με το κινητό του 40χρονου και κατά την δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα άτομα για τα οποία γίνεται έρευνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αποτροπή σχεδίου επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, περίπου 30 ετών, στο Μάντσεστερ για υπόθεση τρομοκρατικού σχεδίου κατά της εβραϊκής κοινότητας. Έρευνες έγιναν και σε Σάλφορντ και Λίβερπουλ. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε προληπτική.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκαια: 42χρονος συνελήφθη με 80 κιλά κλεμμένου χαλκού

Συνελήφθη 42χρονος στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη Νίκαια, επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί καλώδια ηλεκτρισμού. Στην κατοχή του βρέθηκαν 80 κιλά καλώδια χαλκού και δύο κόφτες. Η σύλληψη έγινε από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 6 ανηλίκων και ενός 19χρονου για ναρκωτικά στην Κηφισιά

Επτά νεαροί, ηλικίας 14 έως 19 ετών, συνελήφθησαν στην Κηφισιά για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από κλήση για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Άλσος Κεφαλαρίου, όπου αποκαλύφθηκε η δράση τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο νεαρών στα Χανιά για παραβάσεις ναρκωτικών

Στα Χανιά συνελήφθησαν ένας 20χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά, μετά από έλεγχο της αστυνομίας, στην κατοχή τους βρέθηκαν κάνναβη, ζυγαριά, τρίφτες, 150 ευρώ και κινητά. Ο 23χρονος παραβίασε περιορισμούς διαμονής.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου Τούρκου με ερυθρά αγγελία INTERPOL

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 37χρονος Τούρκος με διεθνές ένταλμα της INTERPOL, καταζητούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ώστε να εκτίσει ποινή 4 ετών και 11 μηνών που του επέβαλαν οι τουρκικές Αρχές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο για διακίνηση ναρκωτικών από εγκληματική ομάδα στην Αττική

Η αστυνομία Βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών, συλλαμβάνοντας δύο άνδρες σε Μελίσσια και Μαρούσι. Είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 25 αγοραπωλησίες από τον Ιούνιο.