ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Δικαιοσύνη

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, θα επιχειρήσουν σήμερα με τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, σήμερα θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή μετά το ένταλμα σύλληψης που τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα». Όπως ανέφερε η κ. Σταυρή:

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο στην Ιταλία αστυνομικοί για πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών

Ξεκίνησε στην Κροτόνε η δίκη τεσσάρων αστυνομικών και δύο λιμενικών για καθυστερημένη παρέμβαση σε ναυάγιο το 2023, όπου πνίγηκαν τουλάχιστον 94 μετανάστες. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μελόνι.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές, δικογραφία σε βάρος δύο 34χρονων

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές στα Χανιά, με δικογραφία σε βάρος δύο 34χρονων. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, επιταγές και ηλεκτρονικές συσκευές από καταστήματα και νηπιαγωγείο. Βρέθηκαν κλοπιμαία και μαχαίρια στις οικίες τους.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή έξι άτομα για απάτη σε πρατήρια καυσίμων μετά την εξάρθρωση σπείρας

Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για το κύκλωμα εξαπάτησης μέσω λογισμικού σε πρατήρια καυσίμων, με έξι προφυλακίσεις. Τα κέρδη ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Τρίπολης τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση από αγνώστους έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της πόλης. Η υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασαν το περιστατικό ως «θρασύδειλη επίθεση».
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 46χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών. Αφού άρπαξε 400 ευρώ με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο σπίτι του, με ρούχα που τον συνδέουν με τη ληστεία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθησαν δύο για κλοπή σε επιχείρηση στην πόλη

Στα Χανιά εξιχνιάστηκε κλοπή σε επιχείρηση, με τη σύλληψη δύο ημεδαπών (32χρονος άνδρας, 19χρονη γυναίκα), που κατηγορούνται επίσης για παραβάσεις ναρκωτικών. Είχαν αφαιρέσει 1.200 ευρώ σε διάρρηξη στις 10 Ιανουαρίου.