ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Proionta-Maimou

Πρόστιμο 100.000 ευρώ σε εργαστήριο προϊόντων «μαϊμού» από τη ΔΙΜΕΑ

Η ΔΙΜΕΑ προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή των 200.614 τεμαχίων απομιμητικών ειδών και επέβαλε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Εργαστήριο ραπτικής στην Σαλαμίνα και αποθήκη στου Ρέντη με 200.614 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν, εντόπισε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), ενώ έγιναν 5 συλλήψεις και επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στελέχη της ΔΙΜΕΑ σε συνεργασία με το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛΑΣ, διενήργησαν από κοινού έλεγχο στην περιοχή της Σαλαμίνας και του Ρέντη, έπειτα από πληροφορίες ότι στα συγκεκριμένα σημεία κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν απομιμητικά προϊόντα γνωστών εταιρειών ένδυσης (προϊόντα «μαϊμού»), τα οποία προωθούνταν με μεγάλα φορτηγά στο σύνολο της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σαλαμίνας εντοπίστηκε εργαστήριο ραπτικής και στην περιοχή του Ρέντη, αποθήκη, με 200.614 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Μεταξύ των προϊόντων αυτών βρέθηκαν και στάμπες με λογότυπα από γνωστές μάρκες, καθώς και μηχανήματα-πρέσες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την παράνομη σήμανση αυτών. 

Ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης και τέσσερις αλλοδαποί εργαζόμενοι συνελήφθησαν από το τμήμα Διαχείρισης Μεταναστών της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και σχηματίζεται σε βάρος τους, για τον μεν ημεδαπό ιδιοκτήτη δικογραφία για πλαστογραφία και παραβίαση του νόμου Περί Σημάτων και για τους τέσσερις αλλοδαπούς δικογραφία για το νόμο περί αλλοδαπών. 

Επιπλέον, η ΔΙΜΕΑ προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή των 200.614 τεμαχίων απομιμητικών ειδών και επέβαλε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.  

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια της χώρας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης οι ανώτατες τιμές θα ισχύουν έως τις 31 Οκτωβρίου ενώ σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα ξεκινάει από 5.000 ευρώ και θα φτάνει έως και το 1 εκατ. ευρώ.
Georgiadis-Adonis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία του υπ. Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία του πρακτικού οδηγού για την παρουσίαση των προσφορών, εκπτώσεων και λοιπών προωθητικών ενεργειών που θα ενισχύσει επιχειρήσεις και καταναλωτές.