ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
αστυνομικός με γιλέκο
Φώτο:Shutterstock

Αστυνομικοί συνέλαβαν αρχηγό κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 8ετή ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, είχε περίπου 80 άτομα «υπαλλήλους», ενώ έκανε εξαγωγές σε όλη τη Ευρώπη.

Στη σύλληψη του αρχηγού ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, προχώρησε η ΕΛΑΣ, με κινηματογραφικό τρόπο, καθώς ο δράστης υποκρινόταν τον κοιμισμένο. Πιο αναλυτικά ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 8ετή ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, είχε περίπου 80 άτομα «υπαλλήλους», ενώ έκανε εξαγωγές σε όλη τη Ευρώπη, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχές τον συνέλαβαν σε μία έπαυλη στους Θρακομακεδόνες, όπου και κρυβόταν, η οποία διέθετε συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα διέθετε προσωπική φύλαξη επί 24ώρου, δεκάδες κάμερες για να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις και ειδική εσωτερική σκοπιά, και κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ.

Την Παρασκευή 4/5, άνδρες του Αναζητήσεων και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν έφοδο, και όταν είδε τις κινήσεις από τις κάμερες ασφαλείας, αρχικά κατάφερε να διαφύγει, πηδώντας την μάντρα και κρύφτηκε σε κρύπτη, όπου παρέμεινε για περίπου 5 ώρες και έκανε ότι κοιμόταν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απόπειρα απάτης σε γυναίκα στην Πέλλα

Στην Πέλλα συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε, με συνεργούς, να εξαπατήσει γυναίκα ζητώντας κοσμήματα αντί για "διαγραφή" φορολογικού προστίμου. Η σύλληψη έγινε αμέσως και ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι δύο συνεργοί του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο νεαρών μετά από καταδίωξη στα Πατήσια

Δύο άνδρες, 27 και 26 ετών, συνελήφθησαν στα Πατήσια μετά από καταδίωξη, όταν αγνόησαν σήμα ελέγχου αστυνομικών της ΔΙΑΣ και προσπάθησαν να διαφύγουν με μοτοσυκλέτα. Η σύλληψη έγινε στην οδό Δημητρίου Ράλλη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστεία στο κέντρο

Τρεις ανήλικοι 14-17 ετών συνελήφθησαν για ληστεία 15χρονου στην πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη. Του αφαίρεσαν τσαντάκι με χρήματα με απειλή βίας. Σε έναν εξ αυτών βρέθηκε και ρούχο που είχε κλαπεί νωρίτερα από κατάστημα.