ΓΔ: 1423.04 0.38% Τζίρος: 49.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elliniki Astynomia
Shutterstock

Αστυνομικοί συνέλαβαν αρχηγό κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 8ετή ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, είχε περίπου 80 άτομα «υπαλλήλους», ενώ έκανε εξαγωγές σε όλη τη Ευρώπη.

Στη σύλληψη του αρχηγού ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, προχώρησε η ΕΛΑΣ, με κινηματογραφικό τρόπο, καθώς ο δράστης υποκρινόταν τον κοιμισμένο. Πιο αναλυτικά ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 8ετή ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, είχε περίπου 80 άτομα «υπαλλήλους», ενώ έκανε εξαγωγές σε όλη τη Ευρώπη, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχές τον συνέλαβαν σε μία έπαυλη στους Θρακομακεδόνες, όπου και κρυβόταν, η οποία διέθετε συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα διέθετε προσωπική φύλαξη επί 24ώρου, δεκάδες κάμερες για να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις και ειδική εσωτερική σκοπιά, και κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ.

Την Παρασκευή 4/5, άνδρες του Αναζητήσεων και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν έφοδο, και όταν είδε τις κινήσεις από τις κάμερες ασφαλείας, αρχικά κατάφερε να διαφύγει, πηδώντας την μάντρα και κρύφτηκε σε κρύπτη, όπου παρέμεινε για περίπου 5 ώρες και έκανε ότι κοιμόταν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ανδρόγυνο για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Στη κατοχή του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 327 γραμμαρίων, που όπως διαπιστώθηκε είχαν παραλάβει νωρίτερα από υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι χειροβομβίδες από το διαμέρισμα στη Σκουφά

Να σημειωθεί ότι οι δύο χειροβομβίδες εντοπίστηκαν σε πάτωμα κατά τη διάρκεια ανακαίνισης ενός διαμερίσματος στην οδό Σκουφά. Στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού και αποκλείστηκε η περιοχή