ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν προήλθαν από σφαίρα οι φθορές σε σχολείο των Αχαρνών

Aστυνομικοί εκτιμούν πως, οι φθορές στο εξωτερικό μέρος δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα.

Στο συμβάν με την εύρεση της αδέσποτης σφαίρας στο 28ο Δημοτικό Σχολείο στις Αχαρνές το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5), για την οποία εικαζόταν ότι προκάλεσε φθορές σε τζάμια του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στάθηκε με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει, η ζημιά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τζάμι του σχολείου δεν προκλήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι φθορές στο εξωτερικό μέρος του σχολείου αυτού δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν:

«Αναφορικά με φθορά σε υαλοπίνακα παραθύρου σχολείου σε περιοχή των Αχαρνών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο από αρμόδιο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι: Ο υαλοπίνακας αποτελείται από διπλό τζάμι και έφερε οπές και θραύση στο εξωτερικό μέρος του, ενώ το εσωτερικό μέρος του ήταν ανέπαφο.

Δεν προκύπτει συνάφεια της θέσης και του ελάχιστου βαθμού παραμόρφωσης της βολίδας που βρέθηκε με την υποδειχθείσα οπή, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψιν παράγοντες όπως η φορά και η κατεύθυνση αυτής και το γεγονός ότι δεν σφηνώθηκε στο εσωτερικό τζάμι ούτε προκλήθηκαν φθορές σε αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι φθορές στο εξωτερικό μέρος δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα. Στο σημείο κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η βολίδα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις. To προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 49χρονου οδηγού ΙΧ στου Ρέντη έπειτα από καταδίωξη

Συνελήφθη 49χρονος τα ξημερώματα στον Ρέντη, ύστερα από καταδίωξη κατά την οποία δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας, συγκρούστηκε με περιπολικό και τελικά προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία

Στο Αγρίνιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες για αθλητική βία, τραυματισμό δύο νεαρών λόγω οπαδικών διαφορών και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο ενώ άλλοι δύο συνεργοί αναζητούνται.
Αστυνομία Βραζιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Έφηβος πυροβολεί σε σχολείο, σκοτώνει δύο υπαλλήλους

Δεκατριάχρονος πυροβόλησε σε σχολείο στη Ρίο Μπράνκου, Βραζιλία, σκοτώνοντας δύο υπαλλήλους και τραυματίζοντας άλλους δύο. Συνελήφθησαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του, ιδιοκτήτης του όπλου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 28χρονου για ρίψη πετρών σε πεζούς σε Εκάλη και Κηφισιά

Συνελήφθη 28χρονος διανομέας στη Νέα Ερυθραία, καθώς πετούσε πέτρες σε πεζούς και οχήματα σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Του ασκήθηκε δίωξη για βαριές σωματικές βλάβες και φθορές ξένης περιουσίας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έδεσσα: Ζευγάρι συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε δύο ηλικιωμένες

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Έδεσσα για απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Πέλλα, προσποιούμενοι υπαλλήλους. Επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας, αλλά εντοπίστηκαν άμεσα από την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Συνελήφθη ντόπιος για παραβίαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη 38χρονος στο Ρέθυμνο για παραβάσεις οπλοκατοχής, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν πιστόλια, γεμιστήρες, φυσίγγια, κάλυκες και εξαρτήματα όπλων. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ειδικών αστυνομικών δράσεων.