ΓΔ: 1440.07 -0.60% Τζίρος: 14.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:45:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sillipsi
Shutterstock

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που βιαιοπράγησαν στο κέντρο της Αθήνας

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από τα εν λόγω άτομα, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.

Συνελήφθησαν χθες (Σάββατο 3 Ιουνίου 2023), τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, την 18.50 ώρα χθες, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 100 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως τις 20.15 το βράδυ όταν αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στις 21.00 το βράδυ εξήντα, περίπου άτομα, που συμμετείχαν στην ανωτέρω συγκέντρωση, κινούμενοι κατά μόνας, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινούμενοι προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, προκάλεσαν φθορές σε -7- καταστήματα.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από τα εν λόγω άτομα, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών. Οι αστυνομικές δυνάμεις, απώθησαν τους επιτιθέμενους οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά την αποχώρηση τους τα άτομα προκάλεσαν φθορές σε ένα αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ. Από το σημείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αθήνα

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης και συνελήφθησαν 9 άτομα στις Σέρρες

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματικές οργανώσεις εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζαν παράνομα ακίνητα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Αττικής.