ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Παραλία Σαρακήνικο Μήλος
Φώτο: Shutterstock

Μήλος, Τήνος, Πάρος, ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά

Κοινό χαρακτηριστικό των νησιών, σύμφωνα με το The World Pursuit, είναι ότι παραμένουν τα τρία νησιά ανέγγιχτα από την υπερπληθώρα επισκεπτών που διατηρούν τη φυσιογνωμία τους.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αμερικανική και καναδική αγορά αποδεικνύονται η Μήλος, η Τήνος και η Πάρος. Κοινό τους χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το The World Pursuit, είναι ότι παραμένουν τα τρία νησιά ανέγγιχτα από την υπερπληθώρα επισκεπτών διατηρώντας τη φυσιογνωμία τους, όπως αναγνωρίζει ο ταξιδιωτικός ιστότοπος.

Το The World Pursuit, που προσεγγίζει ένα κοινό με περισσότερους από 7.000.000 οπαδούς και αναγνώστες κάθε μήνα και είναι ένα από τα πιο διαβασμένα ταξιδιωτικά ιστολόγια στον κόσμο, γράφει:

«Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από τα πλήθη, η Πάρος έχει αποκτήσει δημοτικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τη γοητεία της όμως. Όταν ταξιδέψαμε για πρώτη φορά στην Πάρο πριν από χρόνια ξέραμε ότι η Πάρος ήταν ένα από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων για επίσκεψη. Πάντα η επιλογή μου σε πιο δημοφιλή, γνωστά νησιά. Ωστόσο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Πάρος κατατάσσεται εκεί ψηλά ως ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτούμε, ειδικά τον Σεπτέμβριο».

Το ίδιο ενθουσιώδη είναι και τα σχόλια για τη Μήλο που, όπως αναφέρει «ανήκει στα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε». Και οι συντάκτες του ιστολογίου προσθέτουν: «Είχαμε δει φωτογραφίες από τις παραλίες με το σεληνιακό τοπίο και είχαμε ακούσει για το πόσο ήσυχο ήταν το νησί σε σύγκριση με άλλα, οπότε ήταν θέμα χρόνου να τολμήσουμε μόνοι μας στη Μήλο. Ήταν όλα όσα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε και είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφτεί κάθε τύπος ταξιδιώτη».

Και, βέβαια, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από το αφιέρωμα η Τήνος που, όπως αναφέρεται «είναι ένα άλλο ελληνικό νησί που αισθάνεστε σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο». Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στην Τήνο, από χαλάρωση στην παραλία μέχρι πεζοπορία ανάμεσα σε αρχαία τοπία. Οι τουρίστες στην Τήνο θα βρουν εκπληκτικές παραλίες που είναι μακριά από το τρελό πλήθος, μπορείτε εύκολα να απολαύσετε μια μέρα στην παραλία εδώ χωρίς να παλέψετε για χώρο για πετσέτες. Η Τήνος είναι επίσης γνωστή για τα λατομεία μαρμάρου της και φημίζεται για τις μαρμαροτεχνίες της, που θα βρείτε σε όλο το νησί. Η πόλη του Πύργου είναι απόδειξη αυτού, όπου το μάρμαρο είναι παντού - οι δρόμοι, τα κτίρια, οι εκκλησίες και οι καμάρες σχηματίζονται από αυτό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Ραγδαία άνοδος της ελκυστικότητας του brand «Ελλάδα» σε Ινδία και Κίνα

Η τελευταία μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική του brand «Ελλάδα» σε Ινδία και Κίνα, όπου κατέγραψε σημαντική άνοδο στην προτίμηση ταξιδιωτών, ενώ παραμένει δημοφιλής σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Επαφές με Τραμπ και Κάρνεϊ για το Στενό του Χορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με Τραμπ για το Στενό του Χορμούζ και τον τερματισμό της αναστάτωσης στη ναυτιλία, ενώ με τον Κάρνεϊ συζήτησαν τις επιπτώσεις. Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι κατεστραμμένοι λόγω πολέμου

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικά μνημεία υπέστησαν ζημιές στον πόλεμο κατά Ισραήλ και ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και το παλάτι Γκολεστάν στην Τεχεράνη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ο Κάρνεϊ καταδικάζει επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών υποδομών

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε από την Αυστραλία πως οι αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν φαίνεται να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ενώ καταδίκασε και τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Μέση Ανατολή.
Αμερικανική σημαία χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις σε Wall Street και Ευρώπη, το Brent κοντά στα 80 δολάρια λόγω Ορμούζ

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με πτώση σε αεροπορικές και τουριστικές μετοχές, ενώ ενισχύθηκαν άμυνα και ενέργεια. Σημαντική πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Παρισιού, Φραγκφούρτης, Λονδίνου, Μιλάνου.