ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λουτράκι (Φωτό: Shutterstock)

Taste of Loutraki: Από 16 έως 18 Ιουνίου το 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας

Το Taste of Loutraki - The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 16 με 18 Ιουνίου.

Στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ, sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει, να γευτεί και να απολαύσει τα προϊόντα της κορινθιακής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού από τον μοναδικό sommelier νερού, Γιάννη Κοροβέση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, καθώς και live cooking από τους τοπικούς σεφ και wine pairing από εξειδικευμένους sommelier κρασιού.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογευσίας ανοιχτές για το κοινό.

Το Taste of Loutraki- The Corinthian Food Festival γίνεται πλέον ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand.

Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας ,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία των BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

Το πλήρες πρόγραμμα του Taste of Loutraki και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://tasteofloutraki.gr/). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου στο 2744068136 και e-mail: info@lto.org.grή στην εταιρεία Respond On Demand Ltd στο 6932230665 και στο e-mail: respondirector@gmail.com

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση νησιών Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία

Εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε στο Μόναχο η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, με συμμετοχή τουριστικών φορέων και παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας visitgreece.gr στη γερμανική αγορά.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.