ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια σήμερα στην Αττική με την θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες αναμένονται για σήμερα ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα κινούνται βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -3 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα κινούνται βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται σε Κυκλάδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι αναμένονται βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα κινούνται βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια σήμερα στην Αττική με την θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από -01 (μειον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.