ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kerkyra-Corfu
Φωτο: Shutterstock

Προώθηση της Κέρκυρας στη βρετανική αγορά για τουρισμό πολυτελείας

Οι διακοπές πολυτελείας (luxury tourism) είναι μια μορφή τουρισμού που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αυξητική τάση τόσο διεθνώς όσο και στη βρετανική αγορά, με την θέση της Ελλάδας να ενισχύεται σταθερά.

Τις υπηρεσίες πολυτελείας που προσφέρει η Κέρκυρα στους επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες που ειδικεύονται στις διακοπές πολυτελείας και μία δημοσιογράφος του βρετανικού επαγγελματικού περιοδικού «Aspire», στη διάρκεια ταξιδίου εξοικείωσης, που διοργάνωσε από τις 5 μέχρι τις 8 Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας σε συνεργασία με τον βρετανικό T.O CV Villas.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η Κέρκυρα και γενικότερα η Ελλάδα να προωθηθούν ως ιδανικοί προορισμοί για διακοπές πολυτελείας (luxury tourism) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς αυτή η μορφή τουρισμού παρουσιάζει αξιοσημείωτη αυξητική τάση τόσο διεθνώς όσο και στη βρετανική αγορά, με την τοποθέτηση της Ελλάδας στη συνείδηση των Βρετανών ταξιδιωτών να ενισχύεται σταθερά. Τα μέλη της βρετανικής αποστολής διέμειναν στην Κασσιόπη της Βόρειας Κέρκυρας, ενώ επισκέφθηκαν το Καλάμι όπου βρίσκεται το σπίτι της βρετανικής οικογένειας Durrells από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του ΙTV, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στους Παξούς και στους Αντίπαξους.

Κατά την αναχώρησή τους εξέφρασαν στην προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού, Ελένη Σκαρβέλη, τις θετικότερες εντυπώσεις τους από τον προορισμό, τον οποίο όπως δήλωσαν θα προτείνουν στους πελάτες τους για τουρισμό πολυτελείας. Παράλληλα, η Κέρκυρα θα παρουσιαστεί σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού «Aspire», που θα δημοσιευθεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου με στόχο την ενίσχυση των φθινοπωρινών κρατήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως η Κάρπαθος

Στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που εντυπωσιάζει με τη φυσική του ομορφιά. Αυξήθηκαν κατά 10,24% οι αεροπορικές αφίξεις το φετινό καλοκαίρι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άνδρος στα 10 καλύτερα «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Βρετανούς

Κεντρίζει το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς που την κατατάσσει ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου. Αναμένεται να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στο νησί το επόμενο διάστημα.
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σκόπελος «πρωταγωνίστησε» σε εκπομπή στη βρετανική τηλεόραση

Με επίκεντρο το γεγονός πως η κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ Mamma Mia γυρίστηκε στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, πραγματοποιήθηκαν έξι «ζωντανές» μεταδόσεις στην εκπομπή.
Leipsoi, Lipsoi, Ellinika Nisia, Greek Islands, Tourismos, Turism
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για Βρετανούς οι Λειψοί

Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021, με τις τουριστικές ροές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.