ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Άνδρος στα 10 καλύτερα «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Βρετανούς

Κεντρίζει το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς που την κατατάσσει ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου. Αναμένεται να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στο νησί το επόμενο διάστημα.

Την τιμητική της έχει η Άνδρος στις προτάσεις των διεθνών ΜΜΕ για διακοπές το 2023 που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 «μυστικούς» προορισμούς της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το νέο κατάλογο της Daily Telegraph, «είναι πολύ σπάνιο στην εποχή μας να ανακαλύπτουμε νέους παραδείσους που παραμένουν ανεξερεύνητοι. Στην εποχή του υπερτουρισμού, το ζητούμενο είναι να "ξεθάβει" κανείς κρυμμένα πετράδια που θα τον ανταμείψουν με άγριες και πανέμορφες ακτές και παρθένα ψαροχώρια όπου η ζωή κυλάει αργά και ξέγνοιαστα».

Η Ανδρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 «μυστικούς» προορισμούς της Μεσογείου που προτείνει η Βρετανική εφημερίδα τονίζοντας πως «οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην 'Ανδρο στις αρχές του 20ου αιώνα ευλόγησαν αυτό το στολίδι των Κυκλάδων με ευημερία και αρχοντιά. Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η γοητεία της 'Ανδρου είναι πιο ήρεμη και γαλήνια και θυμίζει τις αγνές και αυθεντικές εποχές του τουρισμού».

Στο ίδιο μήκος «κύματος» εκπέμπει και ο Guardian. Το αναγνωστικό κοινό του διεθνούς μέσου επέλεξε την Άνδρο ως ένα από τα ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν εμπειρίες εκτός της πεπατημένης. Η βόλτα στη γραφική Χώρα, η εξερεύνηση στο οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο του νησιού, οι ανέγγιχτες παραλίες, οι τέχνες, τα μουσεία και τα όμορφα μαγαζιά δίνουν στον προορισμό ένα ξεχωριστό «χρώμα».

«Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς προσφέρουμε το ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις προβάλλοντας εμπειρίες σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και επιχειρούμε μέσα από έργα να αναβαθμίζουμε διαρκώς την τουριστική εικόνα μας. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται να ενισχυθούν σημαντικά με τουριστικές ροές», δήλωσε ο Δήμαρχος 'Ανδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως η Κάρπαθος

Στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που εντυπωσιάζει με τη φυσική του ομορφιά. Αυξήθηκαν κατά 10,24% οι αεροπορικές αφίξεις το φετινό καλοκαίρι.
Kerkyra-Corfu
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προώθηση της Κέρκυρας στη βρετανική αγορά για τουρισμό πολυτελείας

Οι διακοπές πολυτελείας (luxury tourism) είναι μια μορφή τουρισμού που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αυξητική τάση τόσο διεθνώς όσο και στη βρετανική αγορά, με την θέση της Ελλάδας να ενισχύεται σταθερά.
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σκόπελος «πρωταγωνίστησε» σε εκπομπή στη βρετανική τηλεόραση

Με επίκεντρο το γεγονός πως η κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ Mamma Mia γυρίστηκε στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, πραγματοποιήθηκαν έξι «ζωντανές» μεταδόσεις στην εκπομπή.
Leipsoi, Lipsoi, Ellinika Nisia, Greek Islands, Tourismos, Turism
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για Βρετανούς οι Λειψοί

Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021, με τις τουριστικές ροές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.