ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Πρωτοβουλία για την απασχόληση νέων στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων

Στόχος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για στελέχη με επικαιροποιημένες γνώσεις αλλά και εξειδικευμένες δεξιότητες παρουσιάζει ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» έχει σχεδιάσει από κοινού με το ReGeneration και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μία καινοτόμο «ακαδημία» που απευθύνεται σε νέους και νέες με ενδιαφέρον για τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στόχος του ReGeneration Academy for Food Innovation-Powered by New Agriculture for a New Generation, είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων.

Ειδικότερα, το ReGeneration Academy Food Innovation- Powered by New Agriculture for a New Generation προσκαλεί νέους και νέες έως 29 ετών, αποφοίτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (γεωτεχνικών σχολών, χημείας, χημικών μηχανικών και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων), με 0-3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, να κάνουν την αίτησή τους και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ Έχει διάρκεια 75 ώρες, υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Περιλαμβάνει επίσης ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας, με τη συνεργασία της ομάδας Vamvakou Revival, που υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μερικές από τις θεματικές του προγράμματος είναι: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων,  διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα από τη σελίδα του προγράμματος, έως και τις 10 Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία επιστροφή παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σχετικά με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει επιστραφεί κανένα ποσό και ότι οι αγρότες μένουν χωρίς στήριξη.
επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Efthymiadis: Ολοκλήρωσε την εξαγορά τριών ισπανικών εταιρειών σπόρων

Ο Όμιλος Efthymiadis Agrotechnologies απέκτησε τις ισπανικές Guadalsem, Semillas de Guadalquivir και Olesem, ενισχύοντας την παρουσία του στη μεσογειακή αγορά και δημιουργώντας ενιαίο δίκτυο παραγωγής και διάθεσης σπόρων.
Ελιές σε λευκό πιάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελιά και το ελαιόλαδο ως δυναμικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς με ισχυρή παραγωγή, εξαγωγές και στοχευμένες πολιτικές στήριξης, ενώ η ελαιοκομία παραμένει βασικός κλάδος ανάπτυξης, ποιότητας, και πολιτιστικής ταυτότητας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων σε Σέρρες και Φθιώτιδα

Οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις σε Σέρρες και Φθιώτιδα για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων, μετά από στοχευμένους ελέγχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.
ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο ανήλικες εντοπίστηκαν μεθυσμένες και ημιλιπόθυμες στην Καλαμαριά

Δύο 14χρονες από τη Γεωργία βρέθηκαν μεθυσμένες στην παραλία Καλαμαριάς, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ που προμηθεύτηκαν από μίνι μάρκετ. Η μία διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο ιδιοκτήτης καταζητείται για πώληση σε ανήλικους.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 46 εκατ. ευρώ σε 82.870 αγρότες καταβλήθηκαν ως ενισχύσεις

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε 46 εκατ. ευρώ σε 82.870 αγρότες για νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις 2024, με εξαίρεση όσους ελέγχονται από τις αρχές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για να διασφαλιστεί ότι οι ενισχύσεις δίνονται σε πραγματικούς δικαιούχους.