ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Πρωτοβουλία για την απασχόληση νέων στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων

Στόχος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για στελέχη με επικαιροποιημένες γνώσεις αλλά και εξειδικευμένες δεξιότητες παρουσιάζει ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» έχει σχεδιάσει από κοινού με το ReGeneration και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μία καινοτόμο «ακαδημία» που απευθύνεται σε νέους και νέες με ενδιαφέρον για τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στόχος του ReGeneration Academy for Food Innovation-Powered by New Agriculture for a New Generation, είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων.

Ειδικότερα, το ReGeneration Academy Food Innovation- Powered by New Agriculture for a New Generation προσκαλεί νέους και νέες έως 29 ετών, αποφοίτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (γεωτεχνικών σχολών, χημείας, χημικών μηχανικών και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων), με 0-3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, να κάνουν την αίτησή τους και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ Έχει διάρκεια 75 ώρες, υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Περιλαμβάνει επίσης ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας, με τη συνεργασία της ομάδας Vamvakou Revival, που υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μερικές από τις θεματικές του προγράμματος είναι: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων,  διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα από τη σελίδα του προγράμματος, έως και τις 10 Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά Γιουβού Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η ζήτηση εποχικών λαχανικών ενισχύει την "οικονομία της άνοιξης"

Με την άνοδο της θερμοκρασίας στην Κίνα, αυξάνεται η ζήτηση για ανοιξιάτικα λαχανικά και νέες τουριστικές δράσεις, φέρνοντας ζωντάνια στην καταναλωτική αγορά και ενισχύοντας την οικονομία της άνοιξης.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στο επίκεντρο η συλλογική οργάνωση στον πρωτογενή τομέα

Στη διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα, συζητήθηκαν προτάσεις για βελτιώσεις στους συνεταιρισμούς, φορολογικά κίνητρα, εκμετάλλευση περιουσίας και ενίσχυση προστασίας καλλιεργειών και αγροτικού κτηματολογίου.
Τρακτέρ σε πορεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφάλιση και συνεταιρισμοί: Βάση ανθεκτικότητας για τον πρωτογενή τομέα

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ασφαλιστικών φορέων και συνεταιρισμών τονίστηκε σε ημερίδα της Syndea, ως βασικός παράγοντας για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις και κινδύνους.
Κωνσταντίνος Τσιάρας προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας στην ΕΕ: Στήριξη αγροτών και μέτρα για το αυξημένο κόστος

Ο Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε ισχυρή στήριξη για τους Ευρωπαίους παραγωγούς λόγω του αυξημένου κόστους, τονίζοντας τη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα και την ανάγκη για ευρωπαϊκές παρεμβάσεις.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο δράσης για λιπάσματα – Σύσκεψη στις 13/4

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει σχέδιο δράσης για τα λιπάσματα, με στόχο τη στήριξη της ευρωπαϊκής παραγωγής και τη μείωση της εξάρτησης, ενώ συγκαλεί επείγουσα συνάντηση στις 13 Απριλίου με παραγωγούς και αγροτικές οργανώσεις.