ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες

Μέσω της εφαρμογής της ΡΑΑΕΥ θα δίνεται στους καταναλωτές η δυνατότητα να γνωρίζουν το οικονομικό όφελος που αναμένεται να επιφέρουν συνήθεις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτιριακού εξοπλισμού.

Οδηγό εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και κατοικίες παρέχει μέσω της ιστοσελίδας της στους ενδιαφερόμενους η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μία πρωτοβουλία με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου καταναλωτή με απλό και τεκμηριωμένο τρόπο, σχετικά με το οικονομικό όφελος που αναμένεται να επιφέρουν συνήθεις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτιριακού εξοπλισμού αλλά και του κελύφους με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εισάγοντας τα κατάλληλα δεδομένα μέσα από μία απλουστευμένη διαδικασία, παρέχεται μια προκαταρκτική τεχνική και οικονομική αξιολόγηση των εν λόγω παρεμβάσεων από την οποία αναδεικνύονται, όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικά, οι αποδοτικότερες επενδυτικές προτάσεις προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε κτιρίου και των αναγκών των επωφελούμενων ενοίκων.

Μέσω της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης και εξαγωγής των αποτελεσμάτων και των προτάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε αρχείο μορφής pdf. Επιπλέον, σε κάθε βήμα της διαδικασίας υπάρχουν αναλυτικές διευκρινιστικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων πεδίων.

Η εφαρμογή, η οποία έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία της ΡΑΑΕΥ με την ΝΟΕΤΙΚ, είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομών κατ' Οίκον ΙΙ» για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών με το ποσοστό της επιδότησης να φτάνει μέχρι και το 70%.
house
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για 80 εργατικές κατοικίες στα Γρεβενά

Με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 6.227.308 ευρώ, ο οικισμός θα παραδοθεί στους δικαιούχους πλήρης και λειτουργικός, ενώ, παράλληλα, με την κατασκευή του θα εκκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω «Εξοικονομώ» και φοροαπαλλαγών επιδιώκεται η αναβάθμιση κατοικιών

Στόχος της προσπάθειας εκτός από την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων που θέτει η ΕΕ είναι και η αύξηση της προσφοράς κατοικιών για μίσθωση και κατ' επέκταση εκτόνωση των πιέσεων στη μισθωτική αγορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το περιβαλλοντικό κόστος της καθυστερημένης πράσινης μετάβασης

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια καθυστερεί σε πολλούς τομείς που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες CO2, ενώ απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία από τα κράτη στο θέμα αυτό.