ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Stringer / SOOC

Σε πύρινο κλοιό η Αττική, φωτιές σε Κουβαρά - Λουτράκι, μήνυμα από 112

Το πύρινο τοπίο εξαπλώνεται ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Φωτιά και κοντά στο Λουτράκι.

Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας του Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης συνδράμουν με κάθε μέσο και έμψυχο δυναμικό την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Κουβαρά που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Καλλιθέα, του Λουτρακίου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το αίτημα του ΠΣ, απέστειλε 12 υδροφόρες για την ενίσχυση της πυρόσβεσης ενώ και οι όμοροι δήμοι συμμετέχουν με πούλμαν οχήματα όλο το δυναμικό τους και εθελοντές. Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Για τη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το μέλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Ντίνος Λιούμης έχουν αποσταλεί οχήματα και πούλμαν για την απομάκρυνση των κατοίκων, ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι και κρίσιμες περιοχές καθώς και ότι οχήματα και υδροφόρες με όλο το σώμα εργαζομένων, εθελοντών κλπ συμμετέχουν στη κατάσβεση με όλες τις δυνάμεις τους.

Ως «κόλαση» περιέγραψε ο επί δεκαετίες (τέως σήμερα) δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου το πύρινο τοπίο που συνεχώς εξαπλώνεται ταχύτατα κατά μήκος τουλάχιστον 3 χλμ. λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Η πρώτη εκτίμηση του ήταν ότι ήταν αδύνατον να επιτευχθεί ο έλεγχος της καθώς ο ισχυρός άνεμος η υψηλή θερμοκρασία με το χαμηλό θαμνώδες ή ελαιόφυτο έδαφος δεν το επέτρεπαν. Το σκηνικό συμπληρώνεται από έντονους πυκνούς καπνούς που προκαλούν οι ισχυρές και εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται στους πυλώνες ηλεκτοδότησης κάποιος εκ των οποίων ενδεχομένως ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως υπονόησε ο κ. Φιλίππου.

Στο ίδιο κλίμα της έντασης και αγωνίας εκφράστηκε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος προσέτρεξε άμεσα και με κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου στην κατάσβεση της φωτιάς.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στον Νέο Κουβαρά Αττικής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.