ΓΔ: 1490.33 -0.22% Τζίρος: 50.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:17:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών στη Ρόδο λόγω της πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στο νησί, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει.

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμών στη Ρόδο στάλθηκε από το 112, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στην Ρόδο, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει. Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες. Επίσης, λόγω της φωτιάς σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Λίγο πιο πριν είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Λάρδος και Πυλώνα στο νησί, καθώς υπήρχε αναζωπύρωση της φωτιάς. Η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άκρως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Πλάτσα Μεσσηνίας και Παιανία - Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.