ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές πέντε περιφέρειες της χώρας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ βρίσκονται υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ηλεία που υπήρξε και η προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό.

Σε υψηλή ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές, Στρατιωτικές δυνάμεις και κλιμάκια της Δασικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, για τις συγκεκριμένες περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Στην Ηλεία υπήρξε η προσαγωγή ενός υπόπτου, που σύμφωνα με τις καταγγελίες επιχείρησε να βάλει φωτιά σε περιοχή κοντά στο χωριό Μουριές, με την έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο ύποπτος  ανακρίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στο μπαράζ των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην  περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.