ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έντονο το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Θάσο, στο 98% η πληρότητα

«Απόβαση» στο νησί κάνουν φέτος οι Τούρκοι τουρίστες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πάρη Παρασχούδη. Στους 50.000 ημερησίως ανέρχονται οι επισκέπτες στη Θάσο.

Τις μαγευτικές παραλίες της Θάσου φαίνεται πως προτιμούν για να κάνουν τις διακοπές τους φέτος, Τούρκοι τουρίστες, που σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πάρη Παρασχούδη, έχουν «πλημμυρίσει» το νησί, μετά από απουσία επτά ετών σημειώνοντας πως «ζούμε στιγμές του 2016, που ο Τούρκος τουρίστας είχε σε προτεραιότητα των διακοπών του το νησί μας».

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία διέλευσης των Ι.Χ. οχημάτων κι επιβατών που δόθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με βάση τα στοιχεία αυτά, για τη χρονική διάρκεια από την 1η Μαΐου μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, παρουσιάζεται μία κατακόρυφη αύξηση διέλευσης ΙΧ οχημάτων και επιβατών από την Τουρκία, έναντι των προηγούμενων ετών, με τους μεθοριακούς σταθμούς να καταγράφουν τη διέλευση 540.626 επιβατών από τους Κήπους Αλεξανδρούπολης, 62.342 επιβατών από τον Κυπρίνο Ορεστιάδας, 130.040 από το συνοριακό σημείο των Καστανέων Ορεστιάδας και 174.053 επιβατών από το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου Ορμενίου Ορεστιάδας.

«Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τα ακριβή στοιχεία όσων έχουν έλθει από την Τουρκία για τουρισμό στο νησί, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν κρατήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, σε μικρά καταλύματα, αλλά και σε βίλες», αναφέρει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Θάσου.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι πλέον συναντάς Τούρκους τουρίστες σε κάθε παραλία του νησιού, αλλά και στις κεντρικές αγορές. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εκτός από τις ακτές μας, λατρεύουν και το καλό φαγητό της Θάσου, καθώς το πρώτο που θα ζητήσουν είναι «μπαλίκ», δηλαδή ψάρι, που είναι και πάντα φρέσκο στο νησί», θα πει ο κ. Παρασχούδης.

Όπως εξηγεί, κίνητρο της επισκεψιμότητας των Τούρκων τουριστών στο νησί, αποτελεί η εύκολη προσβασιμότητα οδικώς από τους συνοριακούς σταθμούς, αλλά και οι ανταγωνιστικές τιμές του νησιού σε καταλύματα και σίτιση, έναντι των αντίστοιχων τιμών στα τουρκικά παράλια.

«Δεν σας κρύβω ότι προβαίνουν και οι ίδιοι και στη διαφήμιση του νησιού, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να κάνουν αφιερώματα στις ακτές της Θάσου, τις ομορφιές της, αλλά και τη γαστρονομία της», τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Θάσος βρίσκεται ήδη σε πληρότητα τουρισμού 98%, ενώ αυτό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, είναι η ραγδαία ανοικοδόμηση του νησιού, κυρίως σε βίλες και μεγάλα σπίτια, προκειμένου να διατεθούν στην τουριστική αγορά για τους μήνες των διακοπών και όχι για ιδιοκατοίκηση».

Όπως προκύπτει από την καταγραφή των επισκεπτών, το νησί φαίνεται ότι προτιμούν τα τελευταία χρόνια κυρίως τουρίστες από τα Βαλκάνια, με το συνολικό τουρισμό την ημέρα να αγγίζει τους 50.000 τουρίστες, έναντι των 13.000 μόνιμων κατοίκων του νησιού και άλλων περίπου τόσων ατόμων που εργάζονται στη Θάσο.

«Με τους τουρίστες το καλοκαίρι φτάνουμε τα 80.000 περίπου άτομα ημερησίως στο νησί. Είναι ένας αριθμός επισκεπτών που μας ικανοποιεί απόλυτα. Καταφέραμε να διατηρήσουμε τις τιμές μας στα καταλύματα και στο φαγητό, παρά τις ραγδαίες αυξήσεις κυρίως στην ενέργεια, αλλά και στις προμήθειες. Το νησί δίνει την ευκαιρία να το επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν, για αυτό και οι τουρίστες μας είναι από όλες τις εισοδηματικές τάξεις και επιλέγουν με βάση τη σχέση ποιότητας και τιμής, «value for money», από ξενοδοχειακά καταλύματα, μέχρι ιδιωτικά δωμάτια για να κάνουν πολυήμερες ή λιγοήμερες ονειρεμένες διακοπές», υπογραμμίζει ο κ. Παρασχούδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουριστικό πρακτορείο «μετέφερε» το Ναυάγιο από την Ζάκυνθο στην... Τουρκία

Η ένταξη φωτογραφίας από το διάσημο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο Γερμανού τουριστικού πράκτορα που διαφήμιζε ταξίδια στην Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΕΟΤ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.