ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Υπογραφή σύμβασης για την αποπεράτωση του έργου «Σπίτι του ηθοποιού»

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 861.464,84 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, «ύστερα από 11 χρόνια αγώνα για την εξεύρεση λύσης», όπως επισήμανε η πρόεδρος του φορέα, ηθοποιός Άννα Φόνσου.

Προγραμματική σύμβαση για την αποπεράτωση του έργου «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία της πρόεδρου του «Σπιτιού» Άννας Φόνσου και του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 861.464,84 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, «ύστερα από 11 χρόνια αγώνα για την εξεύρεση λύσης», όπως συγκινημένη επισήμανε και η πρόεδρος του φορέα, ηθοποιός Άννα Φόνσου.

«Αυτός ο χώρος ο οποίος είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Ά. Φόνσου είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς τους ηθοποιούς αλλά και για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία του τόπου μας. Ως Περιφέρεια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης. 

Η κ. Φόνσου ευχαρίστησε τον к. Πατούλη για την υποστήριξη στην υλοποίηση αυτού του οράματος, εξέφρασε την ελπίδα να βρίσκεται στο πλευρό των ηθοποιών «από όποια θέση κι αν βρίσκεται στο μέλλον» και υπογράμμισε την υψηλή σημασία του χώρου για τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης. 

Οι προβλεπόμενες εργασίες σύμφωνα με την μελέτη περιλαμβάνουν:

  • τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και
  • τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα.

Το κτίριο θα έχει  6 ορόφους, α΄ υπόγειο Αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και β΄ υπόγειο βοηθητικών χώρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νέο ΕΣΠΑ μπαίνουν έργα αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου

Ήδη έχουν δοθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, άνω των 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης. Με τα έργα αυτά και τα έργα ανάπλασης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα μουσεία της Αττικής θα μετατραπεί «σε σύγχρονο κέντρο πολιτισμού».
ypovryxio mouseio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο βραβείο πανευρωπαϊκά για τα Υποθαλάσσια Μουσεία Θεσσαλίας

«Η Θεσσαλία καινοτομεί στην πράξη και βραβεύεται από την Ευρώπη. Ήδη το ναυάγιο της Περιστέρας συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια καταγραφής και διάσωσης των πέτρινων τοξωτών γεφυριών της Ροδόπης

Τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικευμένους επιστήμονες ως μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της αρχιτεκτονικής. Αποτελούν τον πρώτο μεγάλο σταθμό στην εξελικτική πορεία της παγκόσμιας γεφυροποιίας.
naupakt limani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη του ΄24 η αποκατάσταση του ενετικού λιμένα στη Ναύπακτο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Ναύπακτο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.