ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Giannis Dimitropoulos / SOOC

Παρασκευή οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα επεισόδια σε Ν. Φιλαδέλφεια

Η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Αύριο, Παρασκευή θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δικογραφία  της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.  

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ  προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10 - 12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα. Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης  θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο Συμβουλίου Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών η ταχύτητα Δικαιοσύνης

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο γ.γ. του Υπ. Δικαιοσύνης Π. Λάσκος τόνισε πως η ταχεία και αξιόπιστη Δικαιοσύνη είναι δημοκρατικό δικαίωμα και πως κύριος στόχος είναι η επιτάχυνση και αποτελεσματικότητά της.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μητρώο παρακολούθησης διαφθοράς

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ενιαίου Ψηφιακού Μητρώου παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς, με στόχο αποτελεσματικότερη δίωξη, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Υπ. Δικαιοσύνης απέλυσε ομοσπονδιακό εισαγγελέα μετά τον διορισμό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέπεμψε ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που διόρισαν δικαστές, τονίζοντας πως μόνο ο πρόεδρος έχει αυτήν την αρμοδιότητα σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων με ηγεσία Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα

Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα του κλάδου και συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας με αμοιβαία εμπιστοσύνη.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παύση δικηγόρου της ICE για δηλώσεις κατά της υπηρεσίας σε δικαστήριο

Η δικηγόρος Τζούλι Λι απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από δημόσια αγανάκτηση για τη μεταχείριση μεταναστών στη Μινεσότα και καταγγελίες ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης αγνοούν δικαστικές εντολές σε πολλές υποθέσεις.
Τζέφρι Έπσταϊν κατάλογος υπόπτων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διάσημα ονόματα στα νέα έγγραφα του Υπ. Δικαιοσύνης για τον Έπστιν

Νέα έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση Έπστιν αναφέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλα γνωστά πρόσωπα, χωρίς κανένα να βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.