ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πώς κατάφερε η Σάμος να εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακήρυξαν τη Σάμο ως τον πιο ανερχόμενο προορισμό, ενώ η δημοφιλία του νησιού φαίνεται να μην εξαντλείται στους ξένους τουρίστες από αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Η Σάμος είναι ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς τη φετινή σεζόν με την πληρότητα σε πολλά καταλύματα να αγγίζει το 100%, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μάλιστα, πρόσφατα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακήρυξαν τη Σάμο ως τον πιο ανερχόμενο προορισμό, ενώ η δημοφιλία του νησιού φαίνεται να μην εξαντλείται στους ξένους τουρίστες από αγορές της Βόρειας Ευρώπης, που παραδοσιακά επισκέπτονται το νησί, καθώς το νησί το επιλέγουν και αρκετοί Έλληνες επισκέπτες ακόμα και για τριήμερες εξορμήσεις, δεδομένης της εύκολης πρόσβασης μέσω συνεχών πτήσεων.

Το Casa Cook Samos, μέλος της κορυφαίας αλυσίδας ξενοδοχείων Casa Collective Hotels που περιλαμβάνει τα lifestyle ξενοδοχεία Casa Cook και Cooks Club, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Σάμου παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες πολυτελείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου - Ικαρίας, Μάνος Βαλής, «είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για την πορεία των κρατήσεων αλλά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας. Η Σάμος έχει μπει πλέον για τα καλά στον τουριστικό χάρτη και καθιερώνεται ως ένας βασικός προορισμός τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες επισκέπτες. Επιπλέον, ο βασικός στόχος που θέσαμε σχετικά με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, φαίνεται ότι επιτυγχάνεται».

 

Υπενθυμίζουμε πως η Σάμος έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών ταξιδιωτών σύμφωνα με το μεγαλύτερο περιοδικό της Σουηδίας, Vagabond, καθώς στον ετήσιο κατάλογο με τα προτεινόμενα Ελληνικά νησιά για το 2023, το νησί του Πυθαγόρα καταλαμβάνει την κορυφή, ενώ ακολουθούν η Πάτμος, η Ικαρία, η Μύκονος, η Αμοργός και η Σίφνος.

Το καθιερωμένο ταξιδιωτικό μέσο της Σκανδιναβίας προτρέπει χιλιάδες λάτρεις της Ελλάδας να επισκεφτούν το φιλόξενο λιμάνι του Πυθαγορείου, τη γενέτειρα του μαθηματικού Πυθαγόρα από όπου θα πάρουν το καραβάκι για τη Σαμιοπούλα που γοητεύει με την απαλή αμμουδιά και τα αστραφτερά καταγάλανα νερά. Προκειμένου να «γευτούν» λίγη ελληνική καθημερινότητα το μέσο προτείνει μάλιστα στους επισκέπτες να επιλέξουν το λεωφορείο ώστε να πάνε στο Βαθύ για να απολαύσουν Ελληνικό καφέ και να παίξουν τάβλι σε ένα γραφικό καφενείο.

Επίσης στους πέντε κορυφαίους περιπατητικούς προορισμούς της Ελλάδας εντάσσεται η Σάμος, σύμφωνα με το νέο κατάλογο που ανακοίνωσε η ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net. Η καθιερωμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα με εκατομμύρια επισκέπτες ανέδειξε τη Σάμο στη δεύτερη θέση σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα ως τον κορυφαίο νησιωτικό προορισμό με κριτήριο τις περιπατητικές διαστηριότητες και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει το μαγευτικό νησί του Βορείου Αιγαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.