ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112
Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 εμφανίζεται στην οθόνη κινητού τηλεφώνου.

Φωτιά στη Μελία Αλεξανδρούπολης - Μήνυμα 112 για εκκένωση 3 οικισμών

Στο νέο μήνυμα αναφέρεται: «Αν βρίσκεται στις περιοχές, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και κατευθύνεται νότια προς την Εγνατία Οδό. Oι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και πλέον, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Τρεις οικισμοί εκκενώνονται μετά από νέο μήνυμα του 112, λόγω της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα. Συγκεκριμένα στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεται στις περιοχές, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα στη 13.00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Πρόκειται για τα χωριά Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός.
Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου. Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πυρόπληκτους του 2026

Αναστολή για 12 μήνες κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και Αυγούστου 2026.
Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι Περιφέρειες σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο

Για αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, όπως Βοιωτία και Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές για πυρκαγιές τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές τη Δευτέρα 7/9/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου).
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Άλματα στην Πολιτική Προστασία, άδικη η απαξίωση

Ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον κρατικό μηχανισμό και την Πολιτική Προστασία για τις φετινές πυρκαγιές, τονίζοντας ότι έγιναν άλματα στην πρόληψη και διαχείριση και πως οι καμένες εκτάσεις θα είναι φέτος μειωμένες σε σχέση με τον μέσο όρο.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Ενίσχυση Πολιτικής Προστασίας με άμεση επέμβαση σε 99,7% πυρκαγιών

Ο Ευάγγελος Τουρνάς αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, τη διαχείριση των φετινών πυρκαγιών και τις παρεμβάσεις πρόληψης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κρατική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές.