ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις ακόμα οικισμοί εκκενώθηκαν

Έγινε γνωστό ότι επιβάλλεται και νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, αυτή τη φορά μεταξύ Κήπων-Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Μελία χθες Σάββατο (19.8.2023).

Δύο νέα μηνύματα του 112 ήχησαν με διαφορά λίγων λεπτών για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Μοναστηράκι και Δορίσκο να εκκενώσουν προς Φέρες και τους κατοίκους των περιοχών Αμφιτρίτη και Μαΐστρος να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη. Επίσης, έγινε γνωστό ότι επιβάλλεται και νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, αυτή τη φορά μεταξύ Κήπων-Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Μελία χθες Σάββατο (19.8.2023). Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης. Η μάχη με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ανατολικά του οικισμού Λουτρός αλλά και σε πολλές διάσπαρτες εστίες σε όλο το μέτωπο. Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που δεν αναμένεται να κοπάσουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα στο Αετοχώρι και στα Πεύκα, καθώς και η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Αετοχώρι. Η συνολική αποτίμηση των καταστροφών, όμως, θα γίνει αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση σήμερα επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Πλάτσα Μεσσηνίας και Παιανία - Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.