ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia-Fyli-Attiki
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή, εκκενώνονται οικισμοί, κλειστή η Αττική οδός

Παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φυλή. Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έδωσε εντολή εκκένωσης των Άνω Λιοσίων και των οικισμών Γεννηματά και Κανάλας. Νωρίτερα, είχε δοθεί εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για να συνδράμουν στην απομάκρυνση όσων βρίσκονταν μέσα στην Μονή Κλειστών.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 κοντά στη Μονή Κλειστών και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Κύκλωσε τη Μονή Κλειστών, όπου μέσα βρίσκονται μοναχές.

Στελέχη της ΕΜΑΚ έφτασαν στο μοναστήρι για να τις απομακρύνουν. Διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ίδιες και το μοναστήρι. Θα επιχειρηθεί η μεταφορά των μοναχών προς τα Δερβενοχώρια. 

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κλειστή η Αττική Οδός

Σε μερική άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Ασπρόπυργο προχώρησε η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Ειδικότερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Αντίθετα παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στη Φυλή στα εξής σημεία: 

  • Από την Λ. Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγια Κανάλα
  • Από την συμοβλή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασύβουλου
  • Από την συμβολή της Λ. Φυλής και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λ. Φυλής και περιφερειακής Αγίου Κυπριανού
  • Από την πλατεία Φυλής 
  • Από την TOYOTA ( Λόφος Κυρίλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • Στην συμβολή της Λ. Φυλής και Σκαλκωτα
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ενεργά μέτωπα πια η πυρκαγιά στον Έβρο - Aσφαλής η Λευκίμμη

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση βρέθηκε πλέον η πυρκαγιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες

Tο τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα: