ΓΔ: 1445.41 -0.23% Τζίρος: 40.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
liakada
Shutterstock

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

Στα δυτικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο αναμένουμε για σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές ώρες.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι.Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από μείον 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί  από μείον 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Από μείον 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η 
θερμοκρασία από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη που αναμένεται να έχει γενικά αίθριο καιρό σήμερα με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.