ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θερινό σχολείο για την Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το «2023 Mediterranean Machine Learning (M2L) summer school», μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής στην Ιταλία, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του ACT (American College of Thessaloniki).

Ο εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στη περιοχή της Μεσογείου είναι το ζητούμενο εξαήμερου θερινού σχολείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση, που από τη Δευτέρα θα φέρει στη Θεσσαλονίκη κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές από όλον τον κόσμο, καθώς και διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού.

Το θερινό σχολείο «2023 Mediterranean Machine Learning (M2L) summer school», μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής στην Ιταλία, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του ACT (American College of Thessaloniki). Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την έρευνα που οδηγεί τις διεθνείς εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ξεπέρασαν τις 800, και η επιλογή των 180 συμμετεχόντων έγινε με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Πρόκειται για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Ολλανδία, Τυνησία κ.α.), με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου, με τεχνικό υπόβαθρο και κατανόηση και πρακτική εμπειρία της μηχανικής μάθησης.

Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AI Education Foundation, υποστηρίζεται από την Google DeepMind, το ACT (American College of Thessaloniki), την Aegean Airlines, την Deloitte (Deloitte Competence Center), το Pfizer Center for Digital Innovation (CDI), τις εταιρίες AISERA , και Reply, και έχει τη στήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και εργαστήρια με εξέχοντες επιστήμονες και ερευνητές, όπως οι Yoshua Bengio (MILA), Arnaud Doucet (University of Oxford), Annete Obika (Google Deepmind), Eric Nalisnick (Amsterdam University), Fabio Viola (Google DeepMind), Giorgia Ramponi (ETH), Iulia Duta (University of Cambridge), Jimmy Shi (Google DeepMind), Nora Kassner (Google DeepMind), Roberta Raileanu (Meta), Sahand Sharifzadeh (Google DeepMind), Sander Dieleman (Google DeepMind), Shannon Vallor (University of Edinburgh), Tharindi Hapuarachchi (Google DeepMind) και διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνίδες του εξωτερικού όπως οι Χρήστος Παπαδημητρίου (Columbia University), Γιάννης Ασσαέλ (Google DeepMind), Ξένια Μισκουρίδου (Imperial College London), Μαρία Λιακάτα (The Alan Turing Institute), Κωνσταντίνα Πάλλα (Spotify).

«Είναι χρέος μας ως επιστήμονες του εξωτερικού να προσφέρουμε στον τόπο μας. Έτσι, ο στόχος του M2L School είναι η ενδυνάμωση της τοπικής δραστηριότητας και ο εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Μεσόγειο» ανέφερε ο Γιάννης Ασσαέλ, εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας, η οποία αποτελείται από τους Andrea Banino, Δημήτρη Κοτζιά, Francesco Romano, Francesco Visin, Martina Zambelli, Nemanja Rakićević και τον ίδιο.

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί και το πάνελ με τίτλο «AI opportunities in the Mediterranean region» με ομιλητές τους Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Γερογιάννη, CEO, AEGEAN, Βασίλειο Βασσάλο, Director of AI, AISERA, Federico Neri, AI Director, Deloitte Italy, Κατερίνα Τζουβάρα, Gen AI Ambassador & Customer Engineer Public Sector, Google Greece, Θάνο Σταυρόπουλο, Technology & Innovation Senior Manager, Pfizer CDI.

«Η παρουσία στην Θεσσαλονίκη τόσο σημαντικών επιστημόνων και ερευνητών από όλον τον κόσμο - πολλοί από τους οποίους Έλληνες - τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των εξελίξεων που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση στην κοινωνία μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος. Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, είναι: Computer vision, Natural language processing, Generative and diffusion models, Reinforcement learning, Graph neural networks, Self-supervised learning, Applied deep learning, Neuroscience, Ethics in machine learning.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

velos thessalonikis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Συντονισμένη επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα που έχει προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους, στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου είχε αρχίσει από σήμερα το πρωί.
astinomia, polytexneio, poreia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα στις πορείες για το Πολυτεχνείο

Με τη λήξη της πορείας στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση όταν ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν. Στη Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου σε ομάδα ατόμων που εκτόξευσε βόμβες μολότοφ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινα και «έξυπνα» σχολεία στη Θέρμη με δωρεά της Vantage Towers

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία από την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών», είπε ο δήμαρχος Θέρμης.