ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Bakogiannis
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Mέχρι το τέλος του 2025 έτοιμο το πάρκο 215 στρ. στον Βοτανικό

Ο K. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων.

Mέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πάρκο στο Βοτανικό και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας μια συνολικά έκταση 215 στρεμμάτων, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων. Όπως έκανε γνωστό έχουν ήδη αρχίσει οι αρχικές εργασίες για το γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026». Ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση μόνο όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναΐκού μπορεί γκρεμιστεί το παλιό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τότε οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου. «Η διπλή ανάπλαση θα φέρει και επενδύσεις», σημείωσε ο εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή είχε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια την εγκατάλειψη και τώρα έχει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Αναφορικά με τα έργα στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονες υποδομές. «Θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, υπογράμμισε ότι γίνεται έλεγχος φερεγγυότητας από τον οίκο Moody's και η οποία τον αναβαθμίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή εξήγγειλε, νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 5% σε κατοίκους και επαγγελματίες της πρωτεύουσας το 2024. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Λυκαβηττός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου «μετά από 15 χρόνια σιωπής», χαρακτηρίζοντας το έργο ως το πιο δύσκολο τεχνικά που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Ερωτηθείς σχετικά για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη είπε σχετικά: «Η Αθήνα είναι δημοκρατική πόλη και δεν της ταιριάζει το μαύρο αν νομίζει ο καθένας νεοναζί, φασίστας εγκληματίας ότι θα κατέβει στην Αθήνα και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες κάνει λάθος». O κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο υπενθυμίζοντας ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα. «Στην περίπτωση που εκλεγεί, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα», είπε καταλήγοντας ότι «υποχρέωση μου είναι να είμαστε όλοι ένα απέναντι στους νεοναζί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κ. Μπακογιάννης θέλει να μην μετατραπεί η Αθήνα σε Ντίσνευλαντ

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στο Μετς από τον δήμο Αθηναίων

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», τόνισε ο Κ. Μπακογιάννης.