ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Astynomia, Police, Elas
Φωτο: Stringer / SOOC

Σε 12 συλλήψεις προχώρησε χθες η ΕΛΑΣ σε τροχονομικούς ελέγχους

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι αυτοί είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Σε 12 συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης προχώρησε χθες το βράδυ η Αστυνομία κατά την διάρκεια στοχευόμενων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών έλεγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 368 παραβάσεις ΚΟΚ, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 65 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα, 49 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα, 46 για φιμέ μεμβράνες, 37 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 30 για στέρηση καθρέφτη, 26 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 1 για επίδειξη ικανοτήτων, 9 για επικίνδυνους ελιγμούς, 8 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, 6 για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για ΚΤΕΟ, 2 για φθαρμένα ελαστικά και 63 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 86 άδειες κυκλοφορίας, 79 άδειες ικανότητας οδήγησης και 58 πινακίδες. Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 12 οχήματα, ενώ επιπλέον ανευρέθηκαν 2 κλεμμένα οχήματα. Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aνακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς

Έξω από το Κιλκίς στην Εθνική Οδό πριν τους Ευζώνους, στο 521ο χιλιόμετρο του ΠΑΘΕ, σημειώθηκε το τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο και δύο αυτοκίνητα, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής (10.09.2023), που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής διάκριση για την ΕΛΑΣ για έξαρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα

Συγκεκριμένα πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Operation White Tower", στο πλαίσιο της οποίας τον Μάιο του 2022 εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι οδηγοί 20-30 ετών εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων το 2022

Τα στοιχεία αυτά ανήκουν στην ασφαλιστική Hellas Direct που ανέλυσε τα ατυχήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το 2022. Τα αυτοκίνητα τα οποία εμπλέκονται σε ατύχημα για τους νέους 20-30 ετών είναι ηλικίας 11-15 ετών.