ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο: Nephele Nomikou/ SOOC

Εκκενώνεται η Λευκίμμη στον Έβρο - Συνεχίζει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσαν στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Νωρίς το απόγευμα η κατάσταση άλλαξε, καθώς η φωτιά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης μεγάλωσε.

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της Λευκίμμης να αποχωρήσουν από την περιοχή. Η φωτιά στην περιοχή καίει για 15η ημέρα. Σε μήνυμά του το 112 καλεί τους κατοίκους της Λευκίμμης να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς το Τυχερό.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσαν στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Νωρίς το απόγευμα η κατάσταση άλλαξε, καθώς η φωτιά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης μεγάλωσε. Αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε και εντολή για εκκένωση. Νωρίτερα ένα άλλο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη, ενώ έχει καεί και τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς από την φωτιά στον Έβρο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει η μάχη με τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη, ενεργά 3 μέτωπα

Την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία.
 Έκτη μέρα της φωτιάς στην Εύβοια, στις 8 Αυγούστου, 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μονάδα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Έβρου στα μέτωπα της φωτιάς

Ενημερώνουν τους πυροσβέστες για το οδικό δίκτυο της περιοχής και την κατάσταση της βλάστησης σε κάθε σημείο του Πάρκου, ενώ στα κτήρια τoυς γίνονται συναντήσεις του συντονιστικού οργάνου κατάσβεσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή από αύριο η Πολιτική Προστασία ενόψει επέλασης του χιονιά

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα βόρεια της Αττικής τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024).