ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias-Vasilis
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Προειδοποίηση Β. Κικίλια για την επερχόμενη κακοκαιρία «Daniel»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από φορείς και πολίτες και θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες μεγάλης έντασης και διάρκειας.

Την ιδιαίτερη προσοχή όλων λόγω της κακοκαιρίας Daniel ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο» και προσέθεσε ότι «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες». Ακόμη επισήμανε ότι «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων».

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία Daniel θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πλήξει με μεγάλα ύψη βροχής, την Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, την Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια και ως εκ τούτου μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες.

Ως Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουμε ενημερώσει όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων. Τέλος, αναφορικά με τον Έβρο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα ενεργό μέτωπο, είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση και η μάχη προφανώς συνεχίζεται.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια Μετρό και λεωφορείων λόγω της κακοκαιρίας

Οι επιβάτες του μετρό Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων από ΟΑΣΑ καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση του 112 και αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων λόγω καιρού

Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Iσχυρή σύσταση για αποφυγή περιττών μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας EVA που θα πλήξει τη χώρα. Ήδη το 112 έχει ενεργοποιηθεί για την προειδοποίηση των πολιτών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και τα σώματα ασφάλειας.
stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Στυλανίδης: Απαραίτητη η εγρήγορση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ο υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «απευθύνουμε, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο».