ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ακυρώνονται τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες των πληττόμενων περιοχών

Τα σημερινά προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται σε δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel».

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνονται τα σημερινά προγραμματισμένα ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel».

Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στις δημόσιες υπηρεσίες να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές αυτές κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

  •    τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού,
  •    τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  •    τις δομές υγείας,
  •    τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
  •    άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β' βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ([email protected]).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

liakada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλές καιρικές συνθήκες σήμερα σε όλη τη χώρα με λίγα μόνο σύννεφα

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24-25 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι και νεφώσεις

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.
kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.