ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Διανομή ζωοτροφών και ανθρωπιστική βοήθεια στην Καρδίτσα

Η δράση στοχεύει στη στήριξη των παραγωγών μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daneil καθώς την τελευταία εβδομάδα δεν έχει λειτουργήσει κανένα εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διανομής από το Δήμο Μουζακίου σε κτηνοτρόφους της περιοχής που κατάφεραν να περισώσουν ζώα τους μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Daniel».

Το εγχείρημα αυτό της Δημοτικής αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποσκοπεί στη στήριξη των παραγωγών αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο αφού, η επέκταση των πλημμυρικών φαινομένων σε όλη σχεδόν τη Θεσσαλία είχε, - εκτός άλλων - ως συνέπεια, να μην λειτουργήσει την τελευταία εβδομάδα κανένα εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών , επομένως τα αναγκαία προϊόντα δεν υπήρχαν στο τοπικό εμπόριο.

Παράλληλα, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο οι κτηνοτρόφοι να πάρουν προμήθειες από άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς πλημμύρισαν σημαντικές οδικές συνδέσεις, ενώ οι ίδιοι δέχθηκαν τεράστια οικονομικά πλήγματα από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Οι τοποθεσίες όπου μοιράζονται ζωοτροφές σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι οι εξής:

  1. Στο πάρκιγκ Μουζακίου (περιφερειακός απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία).
  2. Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας.
  3. Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού).
  4. Στο πρώην Βενζινάδικο Παγουρτζή (δίπλα στο Αναψυκτήριο Χαλίλη) στην Ε.Ο. Καρδίτσας Μουζακίου.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου & Καλλισθένους, συνοικία «Αβέρωφ»), συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, για όλες τις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, συνεχίζεται η συγκέντρωση των ακόλουθων ειδών για :

  • Νερό
  • Είδη καθαριότητας σπιτιού (απολυμαντικά, αντισηπτικά, χλωρίνες, καθαριστικά, σκούπες, γάντια, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια)
  • Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, φρυγανιές, κριτσίνια, κράκερς)
  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, ράντζα, στρώματα, πετσέτες
  • Φακοί, μπαταρίες
  • Είδη υγιεινής (μωρομάντηλα, αντισηπτικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, είδη προσωπικής υγιεινής ανηλίκων και ενηλίκων)

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση κατά τις ώρες 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Albania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνοαλβανική συνεργασία για την απελευθέρωση παγιδευμένης αρκούδας

Τα στελέχη της PPNEA ενημερώθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου από τη RAPA Korca ότι μία αρκούδα βρίσκεται παγιδευμένη σε ορεινή περιοχή βορειοδυτικά του Πόγραδετς. Η RAPA είχε ενημερωθεί από κτηνοτρόφο της περιοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένα παραμένουν 21 χωριά στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν αποτεφρωθεί περισσότερα από 15.000 νεκρά ζώα ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για να απομακρυνθούν όσα ζώα έχουν απομείνει σε πλημμυρισμένους κλειστούς χώρους. Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου.
Thessalia-Plhmmyres
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα γίνουν και πάλι καλλιεργήσιμες οι εκτάσεις στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκο Δαναλάτο, θα χρειαστούν έως και 5 χρόνια για να επανέλθει η παραγωγικότητα στα αρχικά επίπεδα. Ποιες είναι οι καλλιέργειες που θα επηρεαστούν περισσότερο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηνοτρόφοι: Να μην ενταχθούν τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Πάσχα»

Όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι αν «αναγκαστούν» να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές «οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή αφού το κόστος παραγωγής ανά κιλό αμνοεριφίου σήμερα ξεπερνάει τα 9 ευρώ το κιλό».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών

Ο νέος κύκλος του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφορά σε 181 θέσεις πλήρους απασχόλησης, από τις συνολικά 590 θέσεις, για 7 έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ. Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αυξήσεις στις ζωοτροφές δημιουργούν προβλήματα στην κτηνοτροφία

Το ΙΕΓ καλεί τα αρμόδια υπουργεία να διενεργούν αυστηρούς ελέγχους σε όλο το δίκτυο εμπορίας και διακίνησης που επηρεάζουν την τελική τιμή των ζωοτροφών με στόχο την αποφυγή της κερδοσκοπίας.