ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε ήσυχο δρόμο κατά τη διάρκεια ημέρας.

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που παρασκεύαζε συνθετικά ναρκωτικά

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσχεση -προ διμήνου στη Λιθουανία- οκτώ ταχυδρομικών δεμάτων -προερχόμενων από τη Θεσσαλονίκη- που περιείχαν συνθετικές ναρκωτικές ουσίες κινητοποίησε και τις ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές.

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία παρασκεύαζε μεγάλες ποσότητες συνθετικής κάνναβης σε παράνομο εργαστήριο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έβαλε η ΕΛΑΣ, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση που κορυφώθηκε τα τελευταία δύο 24ωρα με τη σύλληψη των πέντε φερόμενων μελών της.

Οι ναρκωτικές ουσίες φαίνεται πως αποστέλλονταν με ταχυδρομικά δέματα και μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, κατόπιν σχετικών παραγγελιών που δεχόταν η εγκληματική ομάδα από υποψήφιους αγοραστές (παραλήπτες) σε ειδική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, ενώ οι οικονομικές συναλλαγές διευθετούνταν με τη χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών - κρυπτονομισμάτων.

Ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας συνελήφθησαν πέντε άνδρες, τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός (ηλικίας 29, 35, 58, 39 και 28 ετών, αντίστοιχα). Οι πρώτοι δύο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι». Ο πρώτος δεχόταν τις παραγγελίες και ο δεύτερος παρασκεύαζε τα ναρκωτικά στο εργαστήριο που στεγαζόταν σε δώμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσχεση -προ διμήνου στη Λιθουανία- οκτώ ταχυδρομικών δεμάτων -προερχόμενων από τη Θεσσαλονίκη- που περιείχαν συνθετικές ναρκωτικές ουσίες κινητοποίησε και τις ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές. Στις έρευνες για την εξιχνίαση του κυκλώματος συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνέδραμαν Λιθουανοί συνάδελφοί τους, η EUROPOL, όπως επίσης η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (D.E.A. Αθηνών) και υπάλληλοι του Χημείου του Κράτους.

Στο αυτοσχέδιο και καλά οργανωμένο εργαστήριο, όπως επίσης σε αποθήκη (στην περιοχή της Τριανδρίας), και σε άλλους χώρους που ερευνήθηκαν εντοπίστηκαν 43 κιλά και 254 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης σε στερεή μορφή, πάνω από 6 λίτρα συνθετικής κάνναβης σε υγρή μορφή, περίπου 2 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 92,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 17 ναρκωτικά δισκία.

Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου - αερίου, φυσίγγια, αβολίδοτα φυσίγγια κρότου - αερίου, τρία ηλεκτρονικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, 11 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα και εξοπλισμός εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 126.220 ευρώ. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων με άλλα παρόμοια δίκτυα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απόπειρα απάτης σε γυναίκα στην Πέλλα

Στην Πέλλα συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε, με συνεργούς, να εξαπατήσει γυναίκα ζητώντας κοσμήματα αντί για "διαγραφή" φορολογικού προστίμου. Η σύλληψη έγινε αμέσως και ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι δύο συνεργοί του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο νεαρών μετά από καταδίωξη στα Πατήσια

Δύο άνδρες, 27 και 26 ετών, συνελήφθησαν στα Πατήσια μετά από καταδίωξη, όταν αγνόησαν σήμα ελέγχου αστυνομικών της ΔΙΑΣ και προσπάθησαν να διαφύγουν με μοτοσυκλέτα. Η σύλληψη έγινε στην οδό Δημητρίου Ράλλη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστεία στο κέντρο

Τρεις ανήλικοι 14-17 ετών συνελήφθησαν για ληστεία 15χρονου στην πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη. Του αφαίρεσαν τσαντάκι με χρήματα με απειλή βίας. Σε έναν εξ αυτών βρέθηκε και ρούχο που είχε κλαπεί νωρίτερα από κατάστημα.
Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Η αστυνομία αναζητεί στοιχεία για υπόπτους έκρηξης σε εβραϊκό σχολείο

Η ολλανδική αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες υπόπτων για επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ και καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν. Εξετάζεται σύνδεση με άλλες πρόσφατες επιθέσεις, πιθανόν με τρομοκρατικό κίνητρο.