ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
monaxia-ygeia-psyxiki ygeia-stress-agxos
Φώτο: Shutterstock

Ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με στόχο την ενημέρωση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και τη σημασία της ψυχικής υγείας για όλους, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τις σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας και με σκοπό να δοθεί η απαιτούμενη έμφαση στην ψυχική υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας, το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους» (10 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης). Οι ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίσιμες εφόσον γίνουν οι σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και τη σημασία της ψυχικής υγείας. Ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, να εργάζονται παραγωγικά και να αντιμετωπίζουν το φυσιολογικό στρες της ζωής. Μέσω των ομιλιών επιδιώκεται να υπάρξει μια αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την ψυχική ασθένεια και να προβληθεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους», «Πρώιμη παρέμβαση: πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών», «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας» και «Βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά λύματα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.