ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
house
Shutterstock

Δωρεάν στέγη στην Αθήνα, για ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

Το στεγαστικό πρόγραμμα θα καλύψει την ανάγκη των ασθενών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να διαμείνουν στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες θεραπείες.

Τρία έτοιμα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για διαμονή ασθενών και των οικογενειών τους που μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία θα διαθέσουν η Υδρόγειος Ασφαλιστική και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μία οικογένεια για κάθε οικογένεια», για τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αναλαμβάνει μία κοινωνική δράση με ωφελούμενους ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζεται να μεταβούν και να διαμείνουν στην Αθήνα, από την επαρχία, για να λάβουν θεραπεία.

Το πρόγραμμα στέγασης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείρισή του. Θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παρέχει περισσότερες από 65 δεκαπενθήμερες διαμονές για τους ωφελούμενους ασθενείς και τις οικογένειες τους, σε τρία πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη των ασθενών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να διαμείνουν στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες θεραπευτικές ή παρεμβατικές πράξεις όπως εγχειρήσεις, θεραπείες και ελέγχους, σε κρατικά ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε ωφελούμενους από τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ρόδου ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, Παύλος Κασκαρέλης δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική η επιχειρηματική μας αποστολή ταυτίζεται με τον κοινωνικό μας ρόλο. Όπως μέσα από το αγαθό της ασφάλισης και τα προϊόντα μας προσφέρουμε φροντίδα, ασφάλεια και δύναμη στους ασφαλισμένους μας, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να ενδυναμώνουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας. Με αυτό το πρόγραμμα απαντάμε σε μια πραγματική ανάγκη των ασθενών αναλαμβάνοντας ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βάρος του καθημερινού αγώνα που δίνουν για τη ζωή και την υγεία τους. Επιπλέον, κρατάμε τις οικογένειες των ασθενών μαζί τις δύσκολες ώρες της θεραπείας, εξασφαλίζοντας ένα ουσιαστικό και συμβολικό καταφύγιο για τους ασθενείς. Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια για κάθε οικογένεια».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος δήλωσε: «Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια του σώματος και μια δοκιμασία της ψυχής αλλά και μια δαπανηρή διαδικασία, η οποία συχνά συντελεί στην οικονομική εξουθένωση των οικογενειών των ασθενών. Η ανάγκη για μακροπρόθεσμη παραμονή στα μεγάλα αστικά κέντρα των ασθενών από την επαρχία οδηγεί, σε μεγάλο βαθμό, στην οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγη και στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία. Μετά από κοινή συμφωνία και των δύο οργανισμών θα δοθεί προτεραιότητα σε ασθενείς από Θεσσαλία, Έβρο και Ρόδο, δηλαδή από τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες και οδυνηρές καταστροφές τους τελευταίους δύο μήνες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που αποτελεί Κοινωφελές Σωματείο μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα αναλάβει πλήρως τη διαχείριση της δράσης, αναζητώντας τους κατάλληλους χώρους διαμονής, επιλέγοντας με διαφάνεια τους ωφελούμενους και φροντίζοντας για την ορθή τήρηση της καθαριότητας και των οδηγιών από αρμόδιους φορείς και το ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα παρέχει ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη στους ασθενείς μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για όσο καιρό παραμείνουν στο χώρο φιλοξενίας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς επιθυμεί, μέσω του προγράμματος, να φέρει κοντά την οικογένεια, στηρίζοντας τα μέλη της σε μία δύσκολη περίοδο για όλους. Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική η οικογένεια αποτελεί σπουδαίο θεσμό και είναι συνώνυμο της φροντίδας, της αποδοχής, της υποστήριξης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, έννοιες που αντικατοπτρίζουν και την ταυτότητα της ίδιας της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

house
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για 80 εργατικές κατοικίες στα Γρεβενά

Με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 6.227.308 ευρώ, ο οικισμός θα παραδοθεί στους δικαιούχους πλήρης και λειτουργικός, ενώ, παράλληλα, με την κατασκευή του θα εκκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους.
minion athina
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αναγέννηση και οι αλλαγές του θρυλικού πολυκαταστήματος Μινιόν

Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του κτιρίου την προηγούμενη εβδομάδα με τρία χρώματα (πορτοκαλί, που ήταν το σήμα κατατεθέν του Μινιόν, πράσινο της ελιάς και λευκό), εν όψει των Χριστουγέννων, έφερε στο κέντρο της πόλης αέρα από μια άλλη εποχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την επ' αόριστον συνέχιση της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Βασικό αίτημα, μεταξύ άλλων, είναι η ανάκληση της δημοσιευθείσας στις 7/11/2023 διακήρυξης ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων» άλλως η απαλοιφή από αυτήν του τμήματος εκείνου, το οποίο αναφέρεται στο ψηφιακό συμβόλαιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔιαΝΕΟσις προτείνει 12 σημεία για τη διακυβέρνηση του «Νέου ΕΣY»

Η δομή με την οποία λειτουργούν τα νοσοκομεία, «παρότι άλλαξε πολλές φορές με τα χρόνια», επισημαίνεται στην σχετική έκθεση, «βασίζεται ακόμα σε μεγάλο βαθμό στη δομή του ΕΣΥ τη δεκαετία του 1980, όταν αυτό ιδρύθηκε».