ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εθνικό Σχέδιο Δράσης του υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Στόχος της συζήτησης είναι να επιτευχθεί η ουσιαστική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών στη χώρα μας.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της All Can Greece, της ελληνικής πλατφόρμας διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον καρκίνο, είχε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τη συμμετοχή και της γενικής γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες της υγείας σε ό,τι αφορά στην φροντίδα των ασθενών και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν στον υπουργό τη βούλησή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία τους. Σκοπός είναι να διαμορφωθούν από κοινού πολιτικές, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και της φροντίδας ασθενών στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ενημέρωσε πως αποτελεί προτεραιότητα, τόσο του ίδιου όσο και του υπουργείου, η δημιουργία Εθνικού Σχεδίου και Εθνικού Συμβουλίου για τον καρκίνο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το Εθνικό Μητρώο.

Επιπλέον, τους ζήτησε να συνεργαστούν πιο στενά και να του καταθέσουν εμπεριστατωμένα δεδομένα και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα βοηθήσουν στη χάραξη στρατηγικών και τη διαμόρφωση πολιτικών για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Πλήρης η κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

Σε δηλώσεις του ο υπ. Υγείας τόνισε ότι οι ελλείψεις σε ορισμένα φάρμακα μπορούν να καλυφθούν από γενόσημα, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανάπτυξη περισσότερων ΜΕΘ σε παιδιατρικά νοσοκομεία.