ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Σήμερα το «μπόνους» των 300 ευρώ σε επιπλέον 1.275 μακροχρόνια ανέργους

Συνολικά, έως τώρα η παροχή έχει καταβληθεί σε 74.238  δικαιούχους. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ η εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επιπλέον 1.275 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ). Συνολικά, έως τώρα η παροχή έχει καταβληθεί σε 74.238  δικαιούχους. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» (ν. 4921/2022), με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων μέσω της δημιουργίας επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που: 

  • Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό ΑΣΔ και 
  • Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο).

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής: 

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με κωδικούς TaxisNet.

Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

Η καταβολή γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων 

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ, ώστε να μετατραπεί σε Ψηφιακό ΑΣΔ. 

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης. 

Για να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 158 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο για ενίσχυση δεξιοτήτων

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει 158 εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής τον Μάρτιο, με στόχο την υποστήριξη ανέργων ή όσων θέλουν επαγγελματική αλλαγή. Θα γίνουν 136 δια ζώσης στα ΚΠΑ2 και 22 διαδικτυακά μέσω e-Εργαστήρια.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μείωση 5,9% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιανουάριο 2026

Στους 923.853 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026, μειωμένοι κατά 5,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και αυξημένοι κατά 0,9% από τον Δεκέμβριο. Το 45,2% είναι άνεργοι άνω του έτους, οι γυναίκες αποτελούν το 64,3%.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθού για προσλήψεις ανέργων Ελάχιστου Εισοδήματος

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ που προσφέρει πλήρη επιδότηση απασχόλησης και κατάρτιση για ανέργους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με ευέλικτες μορφές εργασίας και εκπαίδευσης.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δράσεις της ΔΥΠΑ για το 2026: Ισχυρός σύμμαχος πολιτών και επιχειρήσεων

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει σύγχρονη στρατηγική απασχόλησης με έμφαση στις ίσες ευκαιρίες και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων, ενώ τα προγράμματα για το 2025 και 2026 θα δημιουργήσουν πάνω από 60.000 νέες θέσεις εργασίας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.