ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Η αστυνομία προχώρησε  σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Κατεχάκη και λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην Αθήνα, από διάφορες συλλογικότητες, έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, για τα δραματικά γεγονότα στη Γάζα και τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Κυριαρχούν συνθήματα, «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Εξω ο ισραηλινός στρατός κατοχής», «Καμιά συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ».

Η αστυνομία προχώρησε  σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Κατεχάκη και λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει κλοιό περιμετρικά της πρεσβείας, με κλούβες των ΜΑΤ, ενώ έχει επιστρατευτεί και η «Αύρα».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν διάφορες συλλογικότητες ενώ στο κάλεσμα για την συγκέντρωση που έκανε η «Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο παλαιστινιακός λαός έδωσε μια γερή ανάσα αισιοδοξίας σε κάθε άνθρωπο που αγαπάει την ελευθερία. Οφείλουμε να του το ανταποδώσουμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με κάθε μέσο. Η παρουσία μας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypoyrgeio-exoterikvn
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν 81 Έλληνες από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική πίεση στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα, στην Ευρώπη η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται εκτός από τη χώρα μας και σε Ουγγαρία, Μάλτα. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας παγκοσμίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός πυρετός για την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν πιέζει για να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ από την πλευρά του επιμένει για χερσαία εισβολή στη Ράφα που κινδυνεύει πλέον από λιμό.