ΓΔ: 1697.11 -0.34% Τζίρος: 469.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα που επλήγησαν από τη χθεσινή ισχυρή χαλαζόπτωση στους δήμους Φαρκαδόνας και Τρικκαίων με τις ζημιές να είναι πολύ μεγαλύτερες ιδιαίτερα στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα που επλήγησαν από τη χθεσινή ισχυρή χαλαζόπτωση στους δήμους Φαρκαδόνας και Τρικκαίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως διαπίστωσε αυτοψία κλιμακίου, το οποίο προχώρησε σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της πρώτης εκτίμησης, στην Τοπική Κοινότητα Φανερωμένης στο Δήμο Φαρκαδόνας υπέστησαν ζημιές περί τα 3.000 στρ. βαμβάκι, 150 στρ. κηπευτικά και 250 στρ. καλαμπόκι. Στην Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών ζημιές υπέστησαν περί τα 700 στρ. βαμβάκι, 30 στρ. κηπευτικά και 20 στρ. μποστάνι.

Στο Δήμο Τρικκαίων και στην Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, ζημιές υπέστησαν περί τα 2.000 στρ. με βαμβάκι, 100 στρ. κηπευτικά και 500 στρ. μηδική. Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στην καλλιέργεια βάμβακος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για τα αποτελέσματα του ελέγχου και από κοινού αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών εξατομίκευσης των ζημιών, μετά τη λήξη της αναγγελίας. «Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βορίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Να παραμείνουν οι Έλληνες στον πρωτογενή τομέα

Στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε οι Έλληνες παραγωγοί να συνεχίσουν να παράγουν “γιατί αυτό εξασφαλίζει την τροφή μας”, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Θεσσαλία από την πλημμύρα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τις καταστροφικές συνέπειες από την πλημμύρα στη Θεσσαλία και υπογράμμισε ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποκατασταθούν οι καλλιέργειες.
Thessalia-Plhmmyres
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα γίνουν και πάλι καλλιεργήσιμες οι εκτάσεις στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκο Δαναλάτο, θα χρειαστούν έως και 5 χρόνια για να επανέλθει η παραγωγικότητα στα αρχικά επίπεδα. Ποιες είναι οι καλλιέργειες που θα επηρεαστούν περισσότερο.