ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Λήγει η προθεσμία για όσους αγοράσουν πετρέλαιο με το επίδομα θέρμανσης

Αύριο στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για τους 600.000 δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης με το κονδύλι φέτος να είναι αυξημένο, ενώ και οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα περσινά δεδομένα.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου, ενώ μεταφέρθηκε κατά ένα μήνα 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019). Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το επίδομα θέρμανσης ξεπέρασε τελικά τα 84 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης για όσους φορολογούμενους έλαβαν φέτος το επίδομα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Skylakakis, vouli, YPOIK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι 28/02 η κατάθεση των τιμολογίων για το επίδομα θέρμανσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και πολίτες τόνισε πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και θα είναι κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρέφονται στο πετρέλαιο θέρμανσης οι Έλληνες που περιμένουν το επίδομα

Παρά την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που φτάνει το 23% η ζήτηση καταγράφει μείωση καθώς οι πολίτες περιμένουν τις αποφάσεις για το πως θα μοιραστεί το φετινό επίδομα πετρελαίου.
ELPE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 8 εκατ. ευρώ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα και προσφέρουν 8 εκατ. ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και κάλυψη λοιπών δαπανών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι τιμών σε πρατήρια υγρών καυσίμων από τη ΓΓ Καταναλώτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.