ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

Πιστά στον στόχο τους να προωθήσουν την Ένταξη ατόμων εντός και εκτός γηπέδων, τα Special Olympics Hellas επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, για να της παρουσιάσουν το Εκπαιδευτικό τους Έργο.

Ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας,αφού συνεχάρη την κα. Μιχαηλίδου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντά, αναφέρθηκε στη πολύχρονη και ουσιαστική συνεργασία του Οργανισμού με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία έχει επισημοποιηθεί μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε στην κα. Μιχαηλίδου η πορεία και η εξέλιξη του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified.», το οποίο πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Μέγα Δωρητή Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του οράματος του Κινήματος για την άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν οι στόχοι του προγράμματος για το επόμενο έτος, καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρό αντίκτυπο του προγράμματος στη ζωή των μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως, μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, 250 σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης έχουν πιστοποιηθεί ως «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού», και περισσότεροι από 10.000 μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία έχουν συμμετάσχει σε ενταξιακές αθλητικές δράσεις.

Η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η ίδια Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Hellas, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στο εγχείρηματου προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified.»

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που, η προηγούμενη αγαστή και γόνιμη συνεργασία με τη Δόμνα Μιχαηλίδου ως υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και με τη νέα της ιδιότητα ως υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από την επέκταση της σύμπραξης αυτής, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμούκα. Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Τέσσερα χρόνια με τα Special Olympics Ηellas και τον Πρόεδρο τους κ. Κοδέλλα καταφέραμε πολλά. Μέσα από ουσιαστικές συνέργειες αλλάξαμε τον τρόπο που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει την αναπηρία. Συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας συνεργασία ώστε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. Για να κατανοήσουμε όλοι, μικρότεροι και μεγαλύτεροι πως η αναπηρία αποτελεί μία κανονικότητα στην καθημερινότητά μας. Για να μπορούν όλοι να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.