ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-ergasias
Φωτο: ΑΠΕ

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Υπουργείο Εργασίας

Σε συνεργασία με τον e- ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ, το υπουργείο έχει φέρει εις πέρας ένα σημαντικό έργο που εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες. 

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρωτοστατεί στην εφαρμογή σημαντικών πρωτοβουλιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και ενισχύουν την εργασιακή ασφάλεια. Σε συνεργασία με τον e- ΕΦΚΑ, τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, και την ΗΔΙΚΑ, την εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του πρόσφατου έργου, έχει φέρει εις πέρας ένα σημαντικό έργο που εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες. 

Μέσω της νέας υπηρεσίας «συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν αναλυτικά την ασφαλιστική τους ιστορία, ενώ η «ηλεκτρονική βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ» παρέχει μια πρωτοποριακή λύση για την άμεση και αποδοτική υποστήριξη των μη μισθωτών ασφαλισμένων. 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση της διαφάνειας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την εξασφάλιση της ευκολότερης πρόσβασης των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες. Η συνεχής ενημέρωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υπέρ του ασφαλισμένου, παραμένει για το υπουργείο Εργασίας και εμένα προσωπικά κορυφαία προτεραιότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του e-ΕΦΚΑ: https://www.efka.gov.gr/el
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: «Τρέχει» η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων

Με εμβόλιμη πληρωμή στις 15 Μαρτίου θα καταβληθεί η προκαταβολή επικουρικής σύνταξης σε όσους ασφαλισμένους τη δικαιούνται έπειτα από τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ποιους εργαζομένους άνοιξαν οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο ΤΕΚΑ

Η αλλαγή του φορέα γίνεται μόνο μία φορά και δεν δύναται να ανακληθεί. Εφόσον οι ασφαλισμένοι επιλέξουν τη μετάβαση, τότε για το υπόλοιπο του εργασιακού και ασφαλιστικού βίου τους, θα υπάγονται στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΚΑ.
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Επιδόματα εργασίας και άλλες πληρωμές από 3 - 7 Οκτωβρίου

Η καταβολή επιδομάτων ανεργίας και άλλα επιδόματα θα καταβληθούν σε 128.500 περίπου δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.