ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Focus Bari: Η γνώμη των πολιτών για το Σύστημα Υγείας σε 27 Χώρες

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν 5 στους 10 πιστεύουν ότι το Ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κρίση.

Η καλή, σωστή και οργανωμένη υγειονομική περίθαλψη είναι ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους παγκοσμίως ανεξαρτήτως της χώρας που ζουν. 

Σήμερα, φαίνεται ότι τα Εθνικά Συστήματα Υγείας «υποφέρουν» διεθνώς, και σημαντικές αναλογίες πολιτών αποδίδουν τα προβλήματα των συστημάτων υγείας στην αναποτελεσματική διαχείριση ή/και στην ανεπαρκή χρηματοδότηση.

Η νέα έρευνα της Focus Bari σε συνεργασία με την IRIS Market Research Worldwide με τίτλο «Έκθεση για την Υγειονομική Περίθαλψη - Παγκόσμια Μελέτη Εμπιστοσύνης Κοινού 2023» που υλοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 έδειξε ότι:

  • Σχεδόν 5 στους 10 πιστεύουν ότι το Ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κρίση.
  • 4 στους 10 πιστεύουν ότι η ανεπαρκής χρηματοδότηση ευθύνεται  για τα προβλήματα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.
  • Μόνο ο 1 στους 3 Έλληνες εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η εθνική κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης.

Μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασυνοριακός κόμβος Ελλάδας-Εσθονίας στον τομέα της υγείας

«Ο διασυνοριακός κόμβος που συνδέει τα συστήματα συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί ένα ορόσημο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ellada, Greece, Simai, Flag
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό προξενείο στη Λυών τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Δημαρχείο της Λυών είχε αναρτηθεί, τιμητικά, η ελληνική σημαία, τόσο στην κλίμακα της επίσημης εισόδου όσο και στην αίθουσα υποδοχής. Σημαντική ήταν η συμμετοχή 13 γενικών και επιτίμων προξένων στη Λυών.